САЩ трябва да предупредят Кремъл, че ако Русия използва тактическо

...
САЩ трябва да предупредят Кремъл, че ако Русия използва тактическо
Коментари Харесай

US генерал: САЩ да предупредят Кремъл, че ако използва тактическо ядрено оръжие, по Русия ще бъде нанесен масиран ядрен удар

" Съединени американски щати би трябвало да предупредят Кремъл, че в случай че Русия употребява тактическо нуклеарно оръжие срещу Украйна, то Съединени американски щати ще възприемат това като начало на нуклеарна война и по Русия ще бъде нанесен огромен, масиран нуклеарен удар ", съобщи в изявление за CNN американският военачалник военачалник Дейна Питард.

" Белият дом възприема сериозна опасността за потребление на тактическо нуклеарно оръжие от Русия ", съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, който акцентира, че " Путин може да натисне " аленото копче ", в случай че се почувства застрашени ".

По думите му, Централно разузнавателно управление на САЩ доста деликатно следи, само че към този момент не вижда съответни признаци, че Русия е подготвена за такава стъпка.

По данни на американското разузнаване, Путин желае да реализира " най-малко някаква победа " за 9 май. За основна цел е оповестено " освобождението на Донбас ".

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР