САЩ трябва да намалят с 50% емисиите на парникови газове

...
САЩ трябва да намалят с 50% емисиите на парникови газове
Коментари Харесай

Очакванията към САЩ са за намаляване на емисиите с 50% до 2030 г.

САЩ би трябвало да понижат с 50% излъчванията на парникови газове до 2030 година по отношение на равнищата от 2005 година, приканва група от американски природозащитни организации. Това ще зададе курс към реализиране на задачите за нулеви чисти излъчвания до 2050 година и ще накара останалите страни и бизнесите да работят по-амбициозно след обезсърчителния интервал по време на ръководството на Доналд Тръмп.

Новият американски държавен глава Джо Байдън ще оповести националните цели за понижаване на излъчванията на климатична среща на 22 април, написа Guardian. Очакванията са, че това ще подтиква страните, които изостават в опитите за преодоляване на климатичната рецесия.
" Да стартира с 5 "
" Целта би трябвало да е задоволително амбициозна, с цел да показва водачеството на Съединени американски щати, само че също би трябвало да е и постижима. Има огромни упования от американските съдружници, че цифрата би трябвало да стартира с 5. Смятам, че от Белия дом съществено имат намерение да слагат амбициозна цел. Трябва да покажем, че Съединени американски щати вкарват всичко, което могат в тази борба ", показва Нат Кеохан от Environmental Defense Fund. В неотдавнашен отчет организацията приканва за увеличение на държавните старания в битката с климатичните промени, в това число като всички коли, продавани в Съединени американски щати, бъдат с нулеви излъчвания след 2035 година

Съединени американски щати сложиха цели за понижаване на излъчванията при ръководството на Барак Обама. Тогава задължението беше за редуциране на излъчванията с до 28% до 2025 година по отношение на равнищата от 2005 година Според Нейтън Хълтман от Center for Global Sustainability към University of Maryland, който е взел участие в определянето на задачите по времето на администрацията на Обама, намаляването с 50% до 2030 година ще бъде " предизвикателство ", само че ще може да се реализира благодарение на цялото общество.

Други природозащитни организации, в това число Union of Concerned Scientists, World Resources Institute и Natural Resources Defense Council също поддържат задачата от 50%. Старла Йе от Natural Resources Defense Council показва: " Това е освен постижимо, само че също по този начин колкото по-голям прогрес отбележим през това десетилетие, толкоз по-добре ще бъдем в бъдеще ".
Завръщане с добавени упования
По време на ръководството на Доналд Тръмп Съединени американски щати излязоха от парижкото климатично съглашение и бяха анулирани разнообразни ограничения, ориентирани към редуциране на излъчванията. Сега връщането на страната към интернационалната договорка идва с добавени упования - Лоранс Тубиана, френски посланик и основен проектант на парижкото съглашение, споделя, че задачите на Америка би трябвало да бъдат " намаление с най-малко 50% ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР