САЩ стартираха разработване на санкции срещу Ирак поради факта, че

...
САЩ стартираха разработване на санкции срещу Ирак поради факта, че
Коментари Харесай

САЩ вече разработват санкции срещу Ирак

САЩ стартираха създаване на наказания против Ирак заради обстоятелството, че Народното събрание на републиката одобри резолюция за изтеглянето на непознати войски от страната. Това заяви нощес The Washington post, базирайки се на неназовани представители на американската администрация.
Разглебда се опцията да се забрани на американските компании да работят с иракския бизнес. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши Багдад с стопански ограничавания предходния ден, в случай че прояви неприязън към американската страна.
Водещата роля при положение на налагане на наказания ще играе Белият дом и Министерството на финансите на Съединени американски щати.
" Подобни стъпки ще бъдат доста необикновени дейности против съдружник, който Съединени американски щати подкрепяха съвсем 20 години и харчиха за него стотици милиарди долари ", отбелязва изданието.
Настоящите полемики обаче са предварителни и не е ясно дали ограниченията ще бъдат приложени. Според различен източник, Вашингтон има намерение да изчака малко, с цел да види по-нататъшните изказванията на Багдад.
" Редица специалисти считат, че ще бъде мъчно, в случай че не и невероятно, налагането на наказания без да се засягат американските ползи ", написа изданието.
Депутатите на Иракския съвет на представителите (парламента) на незабавно съвещание одобриха резолюция на 5 януари, която " подреди на държавното управление да приключи военното наличие на задграничните сили в републиката и работата си в границите на съглашението за сигурност, подписано със силите на интернационалната антитерористична коалиция ". Документът беше утвърден с кворум, само че при липса на сунитски и кюрдски фракции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР