САЩ спряха резолюция, която призовава към прекратяване на огъня в

...
САЩ спряха резолюция, която призовава към прекратяване на огъня в
Коментари Харесай

САЩ блокираха резолюция за спиране на огъня в Газа

САЩ стопираха резолюция, която приканва към преустановяване на огъня в Ивицата Газа, оповестиха интернационалните организации. Гласуването протече в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Съединени американски щати постановиха несъгласие на документа.

Обсъждането идва на фона на войната сред страната Израел и групировката Хамас, която продължава към този момент два месеца.

Хамас е организация, оповестена за терористична от Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни. Тя ръководи Ивицата Газа от 2007 година По данни на екстремистката ислямистка формация Израел е предизвикал гибелта на повече от 17 000 палестинци.

Израел дава отговор на нападението на Хамас от 7 октомври, когато групировката навлезе в страната, умъртви над 1200 цивилни и взе за заложници други над 240 души. Оттогава Тел Авив води война, чиято цел е заличаването на Хамас.

По време на гласуването в Съвета за сигурност в петък Съединени американски щати бяха единствената страна, гласувала срещу апела за преустановяване на огъня. Вашингтон се аргументира с това, че
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР