САЩ смятат, че Иран се готви да достави неколкостотин, включително

...
САЩ смятат, че Иран се готви да достави неколкостотин, включително
Коментари Харесай

Белият дом твърди, че Иран се готви да достави дронове на Русия

САЩ считат, че Иран се готви да достави неколкостотин, в това число ударни, безпилотни летателни апарати на Русия, сподели на брифинг съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, представен от Ройтерс.

Съветникът добави също, че Съединени американски щати разполагат с информация, която демонстрира, че Техеран се готви да образова съветските войски да употребяват тези дронове.

По време на визитата си в Еврейската страна в границите на близкоизточната си обиколка тази седмица американският президент Джо Байдън ще взе участие в четиристранна виртуална среща на върха с акцент върху продоволствената сигурност с водачите на Израел, Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Индия, сподели още Съливан.

Той уточни, че страните членки на ОПЕК имат потенциал да подхващат " спомагателни стъпки " за увеличение на добива на нефт.

" Има потенциал за спомагателни стъпки, които могат да бъдат взети ", сподели Съливан, запитан какви са възгледите на Белия дом за опциите на ОПЕК да усили добива на нефт, откакто някои страни, в това число Саудитска Арабия, споделиха, че са лимитирани в способността да усилят добива.

Съветникът сподели, че по време на обиколката " ще споделим общото си схващане..., че считаме за належащо да има задоволително предложение на международния пазар за отбрана на световната стопанска система и за отбрана на американския консуматор на бензиностанциите ".

По време на обиколката си Байдън ще посети Саудитска Арабия, като ще сложи акцент върху енергийната политика в миг, когато Съединени американски щати и други страни са изправени пред възходящи цени на горивата, които водят до повишаване на инфлацията, показва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР