САЩ си играят с огъня, предупреди Пекин след изявлението на

...
САЩ си играят с огъня, предупреди Пекин след изявлението на
Коментари Харесай

Пекин предупреди: САЩ си играят с огъня

Съединени американски щати " си играят с огъня ", предизвести Пекин след изказването на американския президен т Джо Байдън, че Вашингтон ще отбрани Тайван, в случай че Китай се опита да го завземе със мощ , съобщи Франс прес.

" Съединени американски щати употребяват " тайванската карта ", с цел да се опитат да сдържат Китай и самите те ще се опарят на нея ", съобщи Чжу Фънлян, представител на китайското държавно управление. Той прикани Вашингтон " да приключи всички дейности или изказвания ", противоречащи на контрактуваните с Китай правила.

Няколко часа след изказването на Байдън американският министър на защитата Лойд Остин акцентира също, че политиката на " обединен Китай ", прилагана от Съединени американски щати, не се е трансформирала, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Както съобщи президентът, нашата политика на " обединен Китай " не се е трансформирала ", съобщи министърът на защитата. Той съобщи, че Байдън е подчертал уговорката на Съединени американски щати по силата на закона за връзките с Тайван, " да оказват помощ да се обезпечи на Тайван средствата да се пази самичък ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР