САЩ ще увеличават своя ядрен потенциал до тогава, докато останалите

...
САЩ ще увеличават своя ядрен потенциал до тогава, докато останалите
Коментари Харесай

Тръмп и Болтън почнаха да играят на добро ченге - лошо ченге по въпроса с ракетите и ядрения арсенал

САЩ ще усилват своя нуклеарен капацитет дотогава, до момента в който останалите страни не се вразумят. Това съобщи американският президент Доналд Тръмп, съобщи БГНЕС.
" Докато хората не дойдат на себе си, ние ще усилваме нуклеарния си капацитет ", сподели Тръмп. " Имаме толкоз пари, колкото няма никой различен и ще го усилваме, до момента в който останалите не се вразумят. Когато те го създадат, ние ще постъпим мъдро и ще прекратим това. И освен ще прекратим, само че и ще съкратим този капацитет ", сподели стопанинът на Белия дом, добавяйки, че става дума за Китай и Русия, която, съгласно него, не извършва своите задължения по ДЛРСМО (бел. ред. - договорът сред Съединени американски щати и Русия за ракети със междинен и дребен обсег).
" Русия не се придържа към духа на този контракт. Прекратявам действието му, тъй като те го нарушават ", посочи Тръмп. Попитан дали неговото изказване може да се приема като " опасност към Владимир Путин ", американският президент отговори: " Това е опасност към който поискате. И това включва Китай, и това включва Русия, и това ще включи всеки, който желае да играе тази игра. С мен няма да се получи да играете на тази игра ".
Съединени американски щати за пръв път упрекнаха Русия, че нарушава ДЛРСМО през юли 2014 година, по-късно неведнъж повтаряха своите обвинявания, с които Москва изрично не е съгласна.
Освен това, съгласно Тръмп, в ДЛРСМО би трябвало да влезе в Китай. Той разгласи и, че се смята за националист, тъй като " глобалист е човек, който желае нещата да вървят добре в целия свят, само че не се интересува от нещата в личната си страна ".
Същевременно съветникът на американския президент по национална сигурност Джон Болтън разгласи, че Съединени американски щати към момента не са взели решение за разполагането на ракети на територията на Европа след изказването за излизане от Договора за ликвидирането на ракетите със междинен и дребен обхват. " Сега крилатите ракети с морско базиране имат радиус на полета, който попада под ДЛРСМО. Но в случай че те са ситуирани на американски кораби в Балтийско море, това не нарушава контракта. А в случай че бъдат преместени на сушата в Полша, това към този момент ще бъде нарушаване ", посочи Болтън пред " Комерсант ". Той сподели и, че Вашингтон ще продължи консултациите с Русия по отношение на ДЛРСМО.
" Следващата стъпка – това са съвещания с нашите другари в Европа и Азия. По-нататъшни съвещания с Русия - изцяло ясно е, че ние ще ги продължим. И по другите стратегически въпроси. Ще има доста дипломация в околните месеци. Готови сме да водим договаряния, за момента има време за този развой. Сега разбираме съветската позиция по-добре и желаем да я уточним, да се срещнем с нейните елементи ", сподели Болтън в изявление за " Ехото на Москва ".
ДЛРСМО беше подписан на 8 декември 1987 година и влезе в действие на 1 юни 1988 година Под действието на контракта попадат разгърнатите и неразгърнатите ракети с дребен /от 500 до 1000 км/ и междинен обхват /от 1000 до 5500 км/ с наемно базиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР