САЩ ще увеличат количествата втечнен газ, изпращан към Европейския съюз,

...
САЩ ще увеличат количествата втечнен газ, изпращан към Европейския съюз,
Коментари Харесай

САЩ увеличават доставките на газ, помогат на Европа да премине през зимата

САЩ ще усилят количествата полутечен газ, изпращан към Европейския съюз, за ​​да оказват помощ на европейските държави да заменят съветския газ и да преминат през тази зима, сподели Дон Грейвс, заместник-министър на търговията на Съединени американски щати, в изявление за " Аджерпрес ".

Също така САЩ търсят, дружно със своите сътрудници от цялостен ​​свят, различни запаси на съветския газ.

Румъния има специфичен капацитет, вътрешни запаси и добре готови хора, с цел да притегли допустимо най-вече американски вложения и да бъде врата към района, споделя служителят от Вашингтон. В изявлението той също сподели за какво Съединените щати избраха Румъния за местоположението на първия модулен нуклеарен реактор NuScale.

Румъния и Черноморският регион са неразделна част от отбранителните качества на Европа и нейните стопански системи. НАТО остава мощен, подготвен и кадърен да извърши уговорките си по член 5, написа в прессъобщение на Министерство на търговията на Съединени американски щати.

Военните офанзиви на Русия и завладяването на украински нуклеарни уреди, съчетани със заканите й да задържи нуклеарното гориво, накараха доста страни да слагат под подозрение изказванието на Москва, че е благонадежден нуклеарен снабдител.

Румъния има добре подготвена, висококвалифицирана работна мощ, имате обвързаност към демократичните полезности и върховенството на закона, постоянна страна със устойчиво държавно управление, имате достъп до логистични транспортни възли, водни пътища, тъй че да улеснява влизането и излизането на артикули и услуги от страната. И това в действителност е вратата към целия район за американските компании, тъй че ние имаме вяра, че това е точното време, точното място за Съединени американски щати да търсят да влагат и да си партнират, разяснява Грейвс.

От няколко години имаме споразумение между нашите държави за гражданска нуклеарна енергия и в действителност имаме друго съглашение, фокусирано конкретно върху дребните модулни реактори. Знаем, че светът би трябвало да направи преход към чиста сила, към възобновими източници и да се отдалечи от зависимостта от изкопаемите горива, освен заради възходящата цена на изкопаемите горива, само че и заради въздействието върху околната среда и изменението на климата.

Така че ние сме доста съсредоточени върху поддръжката на Румъния, до момента в който правите прехода към чиста енергия и следователно не разчита на близки страни, които могат да решат по волност на водач да спрат силата. Колкото повече можем да създадем, с цел да донесем тази безвредна, надеждна енергийна технология в Румъния, мисля, че толкоз по-добре е за вас и сигурно е по-добре за всички нас в демократичния свят.

Разглеждаме всяка опция да разтеглим връзките си, защото са свързани с силата и да намерим способи да помогнем на Румъния да направи този преход, тъй че редица технологични решения, в това число нуклеарна сила, слънчева сила, вятър. Но знаем, че това е преход във времето и по тази причина желаеме да работим с Румъния, с цел да създадем този преход по метод, който пази сигурността на Румъния и жизнеспособността на икономическата сигурност.

Съединените щати, ще създадем всичко допустимо, с цел да сме сигурни, че пазиме икономическата сигурност и поддържаме силата за Европа, в това число за тази част на Европа, Южна и Източна Европа. Много е значимо да сме дружно, като сътрудници. Ето за какво Съединените щати се включиха в енергийния съвет ЕС-САЩ, с цел да намерят съответни способи, по които можем да се оправим с тази рецесия, основана от Русия, а не от някой различен.

Съединените щати вършат каквото могат, с цел да идентифицират допълнителни източници на сила, в това число петрол и газ, само че също по този начин, трябва да преминем допустимо най-бързо към нови технологии, като тези дребни модулни реактори, което съгласно нас е положително както средносрочно, по този начин и дълготрайно решение за страни като Румъния и за доста други страни в цяла Европа.

Президентът Байдън към този момент е разговарял с Европейски Съюз, както и с президенти и държавни ръководители в целия Европейски Съюз и е поел ангажименти да разшири доставката на LNG. Но също по този начин работим с нашите сътрудници от цялостен ​​свят за идентифициране на източници на спомагателен газ и петрол. Ние вършим това и считаме, че ще продължим да намираме нови източници на сила, за да подкрепим Европа в тази неоправдана инвазия. Нямаше да сме в това състояние, в случай че не беше Владимир Путин. Така че ще създадем каквото можем - и останалият свят работи с нас - с цел да подсигуряваме, че Европа има това, от което се нуждае, с цел да премине през тази зима.

Очевидно стопанската система в целия свят щеше да е на доста друго място, в случай че не беше неоправданото решение на Путин да нахлуе в суверенна страна и ние, Съединените щати, дружно със свободните и демократични нации по света стоим зад Украйна и постоянно ще стоим зад Украйна и страните, които са под опасност за техните суверенни права.

Мисля, че световната стопанска система явно понася удари, вследствие на което виждаме големи провокации, свързани с доставките на петрол и газ, както и с храна, тъй като не сме в положение да насочим зърното от Украйна към международните пазари.

Но Съединените щати работят доста тясно с Европа и с други елементи на света, както споделих, за идентифициране на нови източници на сила, само че също по този начин и за намаляване на цените на силата, както и за разширение на нашето произвеждане на храна и с други страни, които са в положение да разширят производството си на храни. Защото, още веднъж, това не е нещо, което ние започнахме, само че ние ще стоим до Украйна до самия край, до момента в който Путин постави завършек на тази война и ние също ще застанем до останалия свят, като подсигуряваме, че светът има храна и силата, от която се нуждае, с цел да продължи и да съумява.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР