САЩ ще строят 7 нови водородни хъба. Президентът Джо Байдън ще

...
САЩ ще строят 7 нови водородни хъба.
Президентът Джо Байдън ще
Коментари Харесай

САЩ ще строят 7 нови водородни хъба

Съединени американски щати ще строят 7 нови водородни хъба.

Президентът Джо Байдън ще разгласи през днешния ден 7 нови водородни хъба като част от напъните за стимулиране на стопанската система със зелена сила преди изборите през 2024 година

80-годишният демократ ще пътува до Филаделфия, с цел да разкрие районите, които завоюваха търга за финансиране на стойност 7 милиарда $. Те са за произвеждане на екологично чистото гориво. Редица от тях са в щатите, в които се водят изборни борби.

 

Водородни хъбове на стойност 7 милиарда $

 

Целта на хъбовете е да създават близо 3 милиона метрични тона чист водород годишно. Това съставлява една трета от задачата за произвеждане на Съединени американски щати до 2030 година Те ще понижат и излъчванията, съобщи Белият дом.

Байдън, който е на финалната права с евентуалния си противник следващата година, Тръмп, трансформира зелената сила в основна част от своя проект “Биденомика ”. Той е за възкръсване на американската промишленост и основаване на работни места.

Белият дом съобщи, че проектът ще “създаде десетки хиляди висококачествени работни места, ще укрепи енергийната сигурност на страната и ще се бори с климатичната рецесия ”.

Огромното нарастване на средствата ще финансира широкомащабното произвеждане на водород и тръбопроводите за превозването му. Ще помогне и на индустрията и бизнеса да се приспособяват към потреблението на това гориво.

Хъбовете ще бъдат в Калифорния, Тексас, на източното крайбрежие на Съединени американски щати, в Средния Запад, в северозападната част на Тихия океан, в планинския регион на Апалачите на североизток, в северните щати Минесота, Северна Дакота и Южна Дакота.

Два от засегнатите щати – Пенсилвания в източния район и Мичиган в Средния запад – бяха решаващи за съмненията в изборите през 2020 година Вероятно ще бъдат още веднъж такива през идната година.

Водородният хъб е част от президентския Закон за понижаване на инфлацията (Inflation Reduction Act – IRA). Той е на стойност 370 милиарда $. Планът съдържа големи дотации за технологии за чиста сила. Той накара Европа да се тормози, че американските компании ще изпреварят европейските си съперници.

Водородът е източник на възобновима и съхраняема сила.

Байдън даде обещание да усили индустриалния потенциал за източници с ниски и нулеви въглеродни излъчвания, които са известни като “син ” и “зелен ” водород.бСиният водород се създава от природен газ, в който се улавя въглеродният диоксид от индустриалния развой. Зеленият водород се създава от възобновими източници.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР