САЩ ще разположат 500 военнослужещи в Литва през октомври за

...
САЩ ще разположат 500 военнослужещи в Литва през октомври за
Коментари Харесай

САЩ разполагат войници и танкове в Литва

САЩ ще разположат 500 военнослужещи в Литва през октомври за шест месеца. Вашингтон се връща в Прибалтика, където за първи път изпрати бойци след анексирането на Крим от Русия през 2014 година, осведоми " Ройтерс ".
Военното наличие на Съединени американски щати, част от по-голяма тактика на НАТО за опълчване на Русия, евентуално ще увери балтийските съдружници, че американският президент Доналд Тръмп остава зает на източния фланг на НАТО, макар че неотдавна Пентагонът оряза европейски военни планове.
" Посланието е, че американските сили могат да дойдат когато и където са нужни, със силата, която е нужна ", разяснява военният министър на Литва Раймундас Кароблис.
Съединени американски щати избраха да подобрят подвижността на бойците си, противоположно на това да имат непрекъснато наличие , добави той пред информационната организация.
Москва твърди, че няма планове да нахлува в балтийските страни и Полша. Русия упреква НАТО в дестабилизиране на Европа с разполагането на бойци до границата на страната.
Войници от Англия, Канада, Франция и Германия са разгръщани на ротационен принцип в Полша, Литва, Латвия и Естония след анексирането на Крим.
Новият американски контингент в Литва ще е с 30 танка " Ейбрамс ", 25 бронирани машини " Брадли " и други 70 машини. Военнослужещите ще се изтеглят след военни учения напролет на 2020 година Игрите ще симулират защита на по този начин наречената Suwalki Gap - единственият сухопътен кулоар сред балтийските страни и НАТО.
В търсене на повече пари за стената по американско-мексиканската граница този месец Пентагонът разгласява лист с планове в Европа, които повече няма да бъдат финансирани от Европейската самодейност за въздържане на Вашингтон. Става въпрос за 700 милиона $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР