САЩ ще работят със съюзниците и партньорите си, за да

...
САЩ ще работят със съюзниците и партньорите си, за да
Коментари Харесай

Джо Байдън обеща затягане на санкциите срещу Русия в отговор на фиктивните референдуми

САЩ ще работят със съдружниците и сътрудниците си, с цел да наложат бързо спомагателни ограничения и стопански наказания на Русия в отговор на референдумите в Донбас, Запорожка и Херсонска област на Украйна, се споделя в изказване на американския президент Джо Байдън, оповестено на формалната интернет страница на Белия дом .

Организираните от Русия референдуми " са машинация – подправен предлог за опит за анексиране на части от Украйна със мощ и в жестоко нарушаване на интернационалното право, в това число Устава на Организация на обединените нации “, гласи публикуваният от администрацията във Вашингтон текст. В тази връзка Съединени американски щати " в никакъв случай няма да признаят украинската територия като нещо друго с изключение на като част от Украйна “.

В документа се акцентира, че " Съединени американски щати застават дружно с нашите сътрудници по света – и с всяка страна, която зачита главните правила на Хартата на Организация на обединените нации – в отхвърлянето на всевъзможни изфабрикувани резултати, които Русия ще разгласи “.

В допълнение се дават уверения, че Вашингтон ще продължи да поддържа украинския народ и ще му дава помощ за " да се отбрани, до момента в който самоуверено се опълчва на нашествието на Русия “.

Гласуването на референдуми за присъединение към Руската федерация като субекти стартира в петък в така наречен Луганска и Донецка национални републики, както и в Херсонска и Запорожка област. То ще продължи до 27 септември в това число.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР