САЩ ще продължат да предоставят финансова и хуманитарна помощ на

...
САЩ ще продължат да предоставят финансова и хуманитарна помощ на
Коментари Харесай

И след изтеглянето на контингента САЩ ще помагат на Афганистан

САЩ ще продължат да дават финансова и филантропична помощ на Афганистан след изтеглянето на американските войски от средноазиатската страна. Това съобщи специфичният делегат на Съединени американски щати за Афганистан Залмай Халилзад в изявление за сп. " Шпигел ".

" Няма да напуснем Афганистан. Когато изтеглянето на войските завърши, ще отворим нова глава в нашето партньорство ", сподели Халилзад.

" Афганистан ще бъде измежду първите получатели на американска и задгранична помощ, която включва поддръжка за афганистанските сили за сигурност, поддръжка за развиване и филантропична помощ ", добави специфичният делегат на Съединени американски щати, отбелязвайки, че американските съдружници " споделят същото ".
 Съединени американски щати може да реалокират войските от Афганистан в Узбекистан и Таджикистан
Съединени американски щати може да реалокират войските от Афганистан в Узбекистан и Таджикистан

Двете страни от Централна Азия граничат с Афганистан

" Афганистанските сили за сигурност са национална институция , заслужаваща поддръжка и ще продължим да ги поддържаме и да им предоставяме финансовата помощ, от която се нуждаят. Ще имаме мощно посолство ", продължи Халилзад. В същото време той акцентира, че Съединени американски щати ще положат всички старания за преустановяване на насилието в Афганистан. " Насилието е неприятно и нашата цел е да му помогнем да сложим край, като сключим спокойно съглашение ", съобщи специфичният делегат на Съединени американски щати.

При липса на такова съглашение и продължение на военните дейности, съгласно Халилзад, обстановката може да се утежни доста повече. " От наша страна ще създадем всичко, което е по силите ни, с изключение на да участваме още веднъж във войната , с цел да предотвратим развиването на подобен сюжет ", увери Халилзад. В същото време той означи, че Съединени американски щати ще продължат да наблюдават от близко развиването на събитията.
 Талибаните оповестиха 3-дневно прекъсване на огъня в Афганистан
Талибаните оповестиха 3-дневно прекъсване на огъня в Афганистан

За празника Рамазан Байрям

" Ще останем положителни другари на Афганистан и ще продължим да го поддържаме, а също по този начин ще бъдем подготвени за различни разновидности за в бъдеще ", заключи специфичният делегат на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР