САЩ ще помогнат за прехвърлянето на съветски танкове за укрепване

...
САЩ ще помогнат за прехвърлянето на съветски танкове за укрепване
Коментари Харесай

САЩ ще помогнат за прехвърлянето на съветски танкове в Украйна

САЩ ще оказват помощ за прехвърлянето на руски танкове за подсилване на украинската защита в региона на Източен Донбас. Това заяви почитан американски чиновник пред Ройтерс.

Решението на Съединени американски щати да работят като медиатор, с цел да оказват помощ за прехвърлянето на танкове руско произвеждане, които украинските войски знаят по какъв начин да употребяват, е в отговор на молбата на президента на Украйна Володимир Зеленски. Това ще е първият път, в който Съединени американски щати оказват помощ за прехвърлянето на танкове във войната в Украйна.

Прехвърлянията ще стартират " скоро ", като точната численост на машините към момента не е ясна. Не се загатва и информация от кои страни ще бъдат взети танковете. Техниката ще разреши на Украйна да нанася артилерийски удари на далечни дистанции по съветски цели в Донбас, споделя служителят, който е поискал да остане неизвестен.

Доставките на танковете може да отворят нова глава във войната Москва - Киев.

По-рано тази седмица съветски публични лица показаха, че пренасочват напъните си към Източна Украйна, където подкрепяните от Русия сепаратисти се бият с украински бойци от 2014 година

Миналата неделя Зеленски прикани съдружниците от НАТО да обезпечат танкове и самолети в допълнение към противотанковото и противовъздушното въоръжение, които се трансфораха в съществена част от оръжейните доставки за Украйна от Запада.

В среднощно видео през седмицата Зеленски се оплака, че прехвърлянето на оръжия става прекомерно постепенно. Ден откакто президентът Байдън се срещна с висши украински чиновници в Полша, президентът изиска още танкове.

И досега американската администрация е доставяла оръжия на Украйна, само че до момента фокусът е бил върху по-малки и елементарно портативни.

Според уеб страницата за военни разбори Oryx Украйна е превзела минимум 161 съветски танка, които могат да бъдат употребени.

Въз основа на фотоси и видеа от обществените мрежи се смята, че Русия е заловила 43 украински танка./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР