САЩ ще помогнат на Израел да възстанови ПВО Железен купол,

...
САЩ ще помогнат на Израел да възстанови ПВО Железен купол,
Коментари Харесай

Байдън обърка Нетаняху с президент, но увери, че заено ще възстановят израелските ПВО

Съединени американски щати ще оказват помощ на Израел да възвърне Противовъздушна отбрана " Железен купол ", разяснява американският президент Джо Байдън.

" Говорих с Нетаняху . По-рано през днешния ден разговарях с египетския президент ал-Сиси. Премиерът Нетаняху ме осведоми, че Израел се е съгласил на взаимно преустановяване на огъня, без предварителни условия ", изясни Байдън и добави, че съгласно Сиси, " Хамас " и други радикални групировки в Газа също са се съгласили на преустановяване на огъня.

" Премиерът показа с мен и своята признателност за системата " Железен купол ", която нашите страни създадоха дружно и която избави голям брой животи на израелски жители - араби и евреи.

" Уверих го в цялостната си поддръжка за възобновяване на израелската система " Железен купол ", с цел да се подсигурява защитата и сигурността на страната в бъдеще ", акцентира Байдън.

Израелската войска съобщи, че от Газа по Израел са изстреляни 4070 ракети , 610 са паднали в самия палестински анклав, към 90% са прихванати от системата за противовъздушна защита " Железен купол ".

Байдън обърка Нетаняху с президент. " Говорейки с президента Нетаняху, аз похвалих решението му да приключи актуалните военни дейности за по-малко от 11 дни. Също по този начин подчертах казаното от мен по време на този спор: " Съединените щати изцяло поддържат правото на Израел да се пази против безразборни ракетни офанзиви от Хамас и други основани в Газа терористични групи, които лишават живота на почтени цивилни в Израел ".

По-рано кабинетът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху удостовери информация за помирение с " Хамас ".
 Израел разгласи помирение, само че се оповестява за нов обстрел от Газа
Израел разгласи помирение, само че се оповестява за нов обстрел от Газа

Израелското държавно управление единомислещо реши да приключи огъня…

Съединени американски щати се пробват да предотвратят продължаването на сегашния клане в Близкия изток . " Проведохм е интензивни полемики на високо равнище ... с Египет, палестинските управляващи и други страни от Близкия изток, с цел да избегнем продължителния спор, на който бяхме очевидци през предходните години, когато започнаха военните дейности ", добави Байдън.

Той акцентира, че през последните дни персонално е приказвал доста пъти с Нетаняху, както и с палестинския президент Махмуд Абас . " Оценявам и приноса на други участници в района, коитоработиха за преустановяване на боевете ".

Байдън сподели, че Съединени американски щати са ангажирани да работят с Организация на обединените нации и други интернационалните играчи , с цел да дават филантропична помощ за хората от линията Газа и възобновяване на анклава .

" Съединени американски щати са ангажирани да работят с Организация на обединените нации, ние продължаваме да работим с Организация на обединените нации и други интернационалните играчи, с цел да предоставим навременна филантропична помощ и интернационална помощ на хората от линията Газа и да възстановим анклава ".

" Ще използван тези старания в тясна съгласуваност с палестинските управляващи, а не с Хамас , като в същото време няма да позволим на Хамас да възвърне военния си боеприпас ", сподели Байдън.

Съединени американски щати имат вяра , че сега има " същинска опция " за разрешаване на палестино-израелския спор и Вашингтон има намерение да постави всички старания за решаването на този проблем.

" Вярвам, че палестинците и израелците заслужават да живеят в сигурност, да се радват на независимост , стопански разцвет и народна власт. Моята администрация ще продължи да се ангажира с тиха, безмилостна дипломация, с цел да реализира такива цели. Вярвам, че имаме същинска опция за прогрес и аз се наемам да работя в тази посока ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР