САЩ шантажират Турция във връзка с намерението й за покупка

...
САЩ шантажират Турция във връзка с намерението й за покупка
Коментари Харесай

САЩ шантажират Турция заради системите С-400

САЩ шантажират Турция по отношение на желанието й за покупка от Русия на зенитни ракетни системи С-400, написа в. "Йени шафак ".

Според проправителственото издание Вашингтон оказва върху Анкара напън да се откаже от системите, сходен на този който е приложила и по време на проектите на южната ни съседка да се снабди с китайски системи за противовъздушна защита.

В последна сметка Турция се отхвърли от китайските системи, откакто бе предизвестена, че те няма по какъв начин да бъдат интегрирани в цялостната система на НАТО.

Оказваният в този момент напън идва в миг, когато бе реализирана договореност на техническо равнище за покупката на съветските системи и се чака подписването на прелиминарен контракт, отбелязва вестникът. Вашингтон обаче бил смутен от вероятността и оказвал шантаж на турската страна.



Според "Йени шафак " Съединени американски щати желали да продадат на Турция своите системи "Пейтриът ", само че при избрани условия, като задачата им, както твърди вестникът, била да оставят Турция без отбрана.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в същото време изрази неразбиране през вчерашния ден по отношение на безпокойствата на Съединени американски щати поради възможна покупка на съветските системи от Турция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР