САЩ се опасяват от цена 140 долара за барелАмериканските власти

...
САЩ се опасяват от цена 140 долара за барелАмериканските власти
Коментари Харесай

Ройтерс: САЩ се опасяват от цена 140 долара за барел

САЩ се притесняват от цена 140 $ за барел

Американските управляващи настояват, че международните цени на петрола могат да се покачат до 140 $ за барел, в случай че Вашингтон не успее да одобри предлагането си за ограничение на цената на съветския нефт и по едно и също време с това да вкара механизъм, съгласно който Русия ще може да подписва контракти за обезпечаване и превозване на своя нефт единствено в случай че цената му не надвишава избран най-много. Това заяви Ройтерс в понеделник, базирайки се на неназован чиновник на Министерството на финансите на Съединени американски щати, предава БГНЕС.

Променя ли се нещо за Русия от ембаргото на Съединени американски щати върху вноса на злато и от тавана на покупните цени на петрола?

Както напомни формалният представител, министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън ще разиска въвеждането на таван на цените на съветския нефт на среща с японския министър на финансите Шуничи Сузуки в Токио. Според американския чиновник задачата е да се дефинира таван на цените на равнище, което да попречи на Москва да финансира войната в Украйна, само че да покрие пределните индустриални разноски, тъй че Русия да резервира интереса си към износа на нефт.

В същото време чиновник на американската администрация съобщи, че японските управляващи са изразили угриженост, че горната граница на цената може да е прекомерно ниска, само че не отхвърлят евентуален диапазон от 40-60 $ за барел.

Ембаргото, наложено от Европейски Съюз и Съединени американски щати върху покупките на съветски нефт, докара до внезапно повишаване на цените, което разреши на Русия да пренасочи огромни количества недопечен нефт към други пазари, най-много към Индия и Китай, и даже да усили приходите си, въпреки и като продава по-малки количества нефт с отстъпка. От друга страна, Европейски Съюз и Съединени американски щати търпят загуби, в това число вторични резултати под формата на инфлация. В този подтекст вследствие на срещата на върха на Г-7 беше признато изказване, в което водачите на седемте най-развити стопански системи се ангажираха да обмислят ограничение на цените на съветския нефт посредством възбрана на морските транспортни услуги, в случай че цената на суровия нефт надвиши тавана, "договорен от интернационалните сътрудници ".

По-рано съветският заместител министър-председател Александър Новак дефинира дейностите за ограничение на цените на петрола от Русия като следващ опит за интервенция в пазарните механизми, което съгласно него може да докара само до пазарни несъответствия, дефицит на сила и повишение на цените.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР