САЩ се очаква да обявят по-късно днес, че се изтеглят

...
САЩ се очаква да обявят по-късно днес, че се изтеглят
Коментари Харесай

Очаква се САЩ да обявят излизането си от Съвета за човешките права на ООН

САЩ се чака да разгласят по-късно през днешния ден, че се изтеглят от Съвета за човешките права към Организация на обединените нации, основан в Женева, предадоха международните организации.

Новината би трябвало да бъде обявена в 21 ч. по Гринуич, оповестяват осведомени източници. Ще я оповестят дружно държавният секретар Майк Помпейо и непрекъснатият представител на Съединени американски щати във Вашингтон Ники Хейли. Те ще създадат изказване от Държавния департамент във Вашингтон.

От повече от година Съединени американски щати заплашват с овакантяване на Съвета, който те упрекват в пристрастност към Израел и който те не съумяха да реформират.
Съединени американски щати в изолираност в Съвета за сигурност, Израел и „ Хамас ” си разменят ракетни удари Ключов кадър напуща екипа на Доналд Тръмп
Съветът е главен орган на Организация на обединените нации по въпросите за човешките права. Бе основан през 2006 година, с цел да размени Комисията по правата на индивида към Организация на обединените нации. Мандатът на Съединени американски щати в Съвета изтича по принцип през 2019 година Съветът има 47 членове.

Ако Съединени американски щати фактически разгласят евакуиране от Съвета, това ще стане малко откакто висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Зейд Раад Ал Хусейн разкритикува администрацията на Тръмп за политиката за обособяване на деца от техните родители, влезнали нелегално в Съединени американски щати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР