САЩ се готвят да обявят нов голям пакет оръжия за

...
САЩ се готвят да обявят нов голям пакет оръжия за
Коментари Харесай

САЩ подготвят голям военен пакет за Украйна

САЩ се готвят да разгласят нов огромен пакет оръжия за Украйна в петък, когато висши военни водачи от целия свят се събират в Германия, с цел да обсъдят по какъв начин да оказват помощ на Киев в битката му против Русия, обявиха осведомени чиновници, съобщи Politico.

Въпреки че идващият транш ще включва спомагателна артилерия, муниции и бронирани машини - евентуално бронирани бойни машини " Stryker " - не се чака Съединени американски щати да подпишат контракт за американски танкове M1 Abrams, споделиха лицата, които приказваха при изискване за анонимност.

Понастоящем администрацията на Байдън не възнамерява да изпрати " Abrams " - 60-тонния основен военен танк на армията, споделиха чиновниците.

Нежеланието се дължи на логистичните провокации и поддръжката на танковете, а не на угриженост, че прехвърлянето им може да докара до ескалация на спора, сподели един от американските чиновници. Това лице означи, че Съединени американски щати са помогнали на Украйна да се снабди с танкове от руската ера и поддържат решението на Англия да изпрати към дузина от своите танкове Challenger 2.

Пакетът евентуално ще включва избран брой Strykers, осемколесна бронирана бойна машина, създадена от General Dynamics Land Systems, както и Small Diameter Bombs, които имат обхват на деяние от към 100 благи (160 км.).

Срещата се организира в миг, когато Киев сигнализира, че Москва се готви да стартира нова огромна атака за завладяване на столицата. Представители на украинското разузнаване предизвестиха, че Кремъл възнамерява нова готовност до 500 000 наборни бойци, а в понеделник Русия и Беларус започнаха взаимни военни учения.

Притиснати от Киев да изпратят по-тежки оръжия през последните седмици, западните страни усилиха фрапантно обещанията си за нови оръжия, за да оказват помощ на Украйна да построи нови бронирани елементи за тежките боеве напролет и лятото. В края на предходната година Съединени американски щати и Нидерландия се съгласиха да похарчат 90 млн. $ за модернизиране на към 90 танка Т-72 от руската ера, експлоатирани от Чешката република, които да бъдат изпратени в Украйна. Германия също даде обещание своята бойна машина на пехотата Marder, а Франция - AMX-10 RC.

Канада също ще даде 200 канадски бронетранспортьора, заяви министърът на защитата Анита Ананд при визитата си в Киев.

Този месец Съединени американски щати оповестиха, че ще изпратят 50 бойни машини " Брадли " - гъсенична бронирана машина. Администрацията към този момент е предоставила хиляди бойни машини, в това число Humvee и миноустоичиви коли, употребявани за напредване на войските на бойното поле. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР