САЩ съобщиха, че преместват самолетоносач, кораби и самолети в източното

...
САЩ съобщиха, че преместват самолетоносач, кораби и самолети в източното
Коментари Харесай

САЩ преместват военни кораби по-близо до Израел след атаката на Хамас

Съединени американски щати оповестиха, че реалокират самолетоносач, кораби и самолети в източното Средиземноморие и също по този начин ще дадат на Израел в допълнение съоръжение и муниции, предава „ BBC “.

Случващото се сега следва нападението на Хамас против Южен Израел , което президентът Байдън назова „ невиждано и ужасяващо нахлуване “ .  Говорител на националната сигурност на Съединени американски щати заяви, че измежду починалите има няколко американски жители . Израел твърди, че повече от 700 души са били убити и 100 отвлечени.

В Газа повече от 400 души са били убити след ответни израелски въздушни удари , съгласно палестински чиновници. Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че самолетоносачът USS Gerald R. Ford, ракетен крайцер и 4 ракетни разрушителя се насочват към района. Ще бъдат изпратени и американски изтребители .

Допълнителна военна помощ на Израел ще бъде изпратена през идващите дни. Това удостовери Белият дом , добавяйки, че Съединени американски щати работят, с цел да подсигуряват, че враговете на Израел няма да се опитат да извлекат полза от обстановката.

Президентът на Иран Ебрахим Раиси изрази поддръжка за офанзивата на Хамас, като сподели, че Израел би трябвало да бъде измамен под отговорност за застрашаването на района.

Хамас сподели, че помощта от Иран му е помогнала да извърши офанзивата си, включваща ракети, дронове и бойци на парапланери и видяла стотици бойци да пробиват израелските гранични укрепления към линията Газа.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен посочи, че Съединени американски щати не са видели доказателства за директно присъединяване на Иран, само че че Иран е помагал на основаната в Газа формация от години. Пред американска телевизия той разяснява:

„ Хамас не би бил Хамас без поддръжката, която получаваше в продължение на доста години от Иран. Все още не сме видели директни доказателства, че Иран стои зад тази съответна офанзива или взе участие. Но поддръжката в продължение на доста години е ясна . “

На съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Иран отхвърли да е забъркан в офанзивата против Израел, съобщи Ройтерс. Блинкен също акцентира, че чиновниците преглеждат отчети, съгласно които жители на Съединени американски щати са били забъркани в офанзивата .

„ Имаме известия, че няколко американци са измежду починалите. Работим доста интензивно, с цел да проверим тези известия , посочи той пред американската телевизия в неделя. Други страни, в това число Обединеното кралство, Франция, Украйна и Тайланд, също оповестяват за смъртни случаи . Пред ABC той призна:

Това е солидна терористична офанзива, която убива израелски цивилни в техните градове, в домовете им и както видяхме толкоз образно, безусловно влачи хора през границата с Газа.

И добави:

„ Така че можете да си визиите въздействието, което това има в целия Израел. И светът би трябвало да бъде погнусен от това, което е видял. “

Стотици хора към момента се водят за липсващ и. Сред тях е 23-годишният американец от израелски генезис Хърш Голберг-Полин , който беше на музикален фестивал в пустинята, щурмувана от екстремисти. Родителите му споделиха пред Jerusalem Post, че са получили две известия от него: „ Обичам те “ и „ Съжалявам “.

Посланикът на Израел в Съединени американски щати Майкъл Херцог заяви пред CBS News, че е схванал, че американци има измежду бойците и цивилните, отвлечени в Южен Израел, само че не разполага с детайлности.

Съединени американски щати изпращат милиарди долари военна помощ на Израел, който е техен непосредствен съдружник, всяка година. След Втората международна война Израел е най-големият адресат на задгранична помощ от Съединени американски щати. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да се събере скоро в Ню Йорк, с цел да разиска насилието в Израел и Газа .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР