САЩ са започнали да изтеглят военните си от Сирия, съобщиха

...
САЩ са започнали да изтеглят военните си от Сирия, съобщиха
Коментари Харесай

САЩ се оттеглят от Сирия, Тръмп обяви победа над ИДИЛ

Съединени американски щати са почнали да изтеглят военните си от Сирия, оповестиха от Белия дом, откакто президентът Доналд Тръмп разгласи победа над " Ислямска страна " в Сирия. 

Връщането вкъщи на американските военни бележи нова фаза в акцията срещу ИДИЛ, само че това не значи завършек на световната антиджихадистка коалиция, посочи говорителката на Белия дом Сара Сандърс, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

" Съединени американски щати и нашите съдружници са подготвени да се включат в интервенция на всевъзможни равнища за отбрана на американските ползи ", добави тя, като увери, че битката с радикалните ислямистки групировки ще продължи.

Тя напомни, че преди пет години ИД е била " мощна и рискова мощ в Близкия изток ", само че в този момент Съединени американски щати са поставили завършек на халифата, разгласен от групировката в териториите, които владееше.

По-рано Тръмп разгласи в Туитър, че Съединени американски щати са победили  " Ислямска страна " в Сирия. 

" Победихме ИДИЛ, това беше единствената причина да остават там по време на президентството на Тръмп ", написа той.  

Очаква се американските военни да бъдат изтеглени за сред 60 и 100 дни. 

Русия разгласи преди година, че е унищожила ИДИЛ в Сирия. 

През декември 2017 година Путин разгласи начало на извеждането на съветските войски от Сирия. Бойните дейности обаче не стопираха, като в тях се включиха и бойци от съветски частни военни компании. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР