САЩ са уверени във възстановяването на трансатлантическите отношения, когато новото

...
САЩ са уверени във възстановяването на трансатлантическите отношения, когато новото
Коментари Харесай

Дипломатически сигнал от САЩ за сдобряване с ЕС

САЩ са уверени във възобновяване на трансатлантическите връзки, когато новото управление на Европейски Съюз встъпи в служба по-късно тази година, съобщи висшият делегат на Вашингтон в Брюксел, съобщи БГНЕС.
Посланикът на Съединени американски щати в Европейския съюз Гордън Сондланд сподели пред кореспонденти, че поредицата от срещи тази седмица сред държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и висши чиновници на Европейски Съюз са минали " извънредно добре ".
Съединени американски щати и Европа са в обтегнати връзки поради търговски въпроси, Brexit, връзките с Иран и измененията в климата, за които Европа упреква независимата дипломация на президента Доналд Тръмп.
" Секретарят направи това пътешестване само и извънредно, с цел да се види с четиримата водачи на Европейски Съюз за да възвърне връзките ", съобщи Сондланд след срещите на Помпео. Помпео се срещна с Урсула фон дер Лайен, която ще стане ръководител на Комисията, отговарящият за външната политика Жозеп Борел и министър председателят на Белгия Шарл Мишел, който ще поеме поста ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Той се срещна и с Давид Сасоли, новият глава на Народното събрание на Европейски Съюз.
" Всички излязоха от срещите, чувствайки се доста оптимистично настроени към бъдещето ", сподели Сондланд.
Пратеникът минимизира разликите сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, като съобщи, че европейците се разграничават единствено от Вашингтон по тактичност, а не всъщност на въпросите.
Посещението на благосклонност на Помпео в Брюксел пристигна, откакто Тръмп повтори обвиняванията си, че Европейски Съюз е неправдив със Съединени американски щати във връзка с търговията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР