САЩ са разделени на две и всяка от страните чете

...
САЩ са разделени на две и всяка от страните чете
Коментари Харесай

Политолог: Тръмп започва да става отровен за Републиканската партия

" Съединени американски щати са разграничени на две и всяка от страните чете свои медии, посещават разнообразни пространства в обществените мрежи и се настройва с ненавист към другата страна. Това е годно както за крайнолевите, по този начин и за крайнодесните ". Така разяснява пред БНР политологът Явор Райчев обстановката в американското общество и протестите на последователи на Доналд Тръмп, щурмували Капитолия.
По думите на интернационален анализатор триумфът на бъдещия президент Джо Байдън ще зависи главно от това до каква степен той ще успее да сплоти обществото в Съединени американски щати. Според него са нанесени огромни вреди върху публичния климат в Америка:
" Тръмп в огромна степен е виновен за случилото се, защото в продължение на седмици популяризира изказвания, свързани с подправяне на изборите и откраднатата победа. Той насочи апел към протестиращите да отидат към постройката на Конгреса и те за 30 минути към този момент бяха вътре. Призивът му към тях да се върнат по домовете си пристигна прекомерно късно ".
Според Райчев властта на Доналд Тръмп над събитията не идва толкоз от позицията на президент, а от характера му и даже от амплоато му на инфлуенсър. Анализаторът дефинира като положително решение краткотрайното прекъсване на сметките на Тръмп в някои обществени мрежи.
В предаването " 12+3 " политологът разяснява още:
" Силите за сигурност на Съединени американски щати са готови за терористична опасност, само че не са готови за това, което се случи през вчерашния ден. От край време в Съединени американски щати радикализацията на групите на крайнолеви и крайнодесни не се взема на съществено ".
По думите му за момента няма надеждна информация, че крайнолеви провокатори са взели участие в щурма на постройката на Конгреса на Съединени американски щати.
Международният уредник счита, че не е било предстоящо случилото се и даже Тръмп е бил сюрпризиран, макар, че го е предизвикал.
" Тръмп стартира да става токсичен за Републиканската партия и за всички хора, които са към него, това ще бъде политически пасив. Той доста постоянно свързва личното си оцеляване с оцеляването на Републиканската партия, а тя би трябвало да оцелее и след него ", заключи Райчев и предвижда, че все пак, че Тръмп сега е най-влиятелният човек в Републиканската партия, ще бъде зарязан от хората към него в партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР