САЩ са против строителството на газопровода "Северен поток-2", който според

...
САЩ са против строителството на газопровода "Северен поток-2", който според
Коментари Харесай

САЩ предупреждават Европа: Русия иска да ви контролира

САЩ са срещу строителството на газопровода "Северен поток-2 ", който съгласно Вашингтон ще ускори въздействието на Русия върху външната политика на страните от Европейски Съюз. Такова мнение изрази американският министър на енергетиката Рик Пери на бизнес конгрес, отдаден на енергетиката, в Брюксел, осведоми ТАСС.

Ние сме срещу потреблението на силата за насила на страните. Оставаме надеждни снабдители на газ. Затова сме на мнение, че приемането на газ от Съединени американски щати е доста привлекателна опция за европейските страни. По тези аргументи ние сме против строителството на "Северен поток-2 ", а също по този начин "Турски поток ", сподели той.

По думите му 11 европейски страни зависят от съветския газ за до 75 % от общия си импорт.
Този план ще помогне на Русия да получи още по-голямо въздействие върху европейската външна политика, добави той.

Проектът "Северен поток-2 " планува да бъдат построени две линии на газопровода с обща мощ 55 милиарда кубически метра газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Стойността на строителството се прави оценка на 9,5 милиарда евро, а стартирането на газопровода в употреба се чака до края на 2019 година.

Съоръжението ще заобикаля директните Украйна, Беларус, Полша и другите източноевропейски и балтийски страни през изключителните стопански зони и териториални води на пет страни - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР