САЩ са предупредили Русия да не разполага в Космоса нови

...
САЩ са предупредили Русия да не разполага в Космоса нови
Коментари Харесай

САЩ предупредили директно Путин да не разполага ядрени оръжия в Космоса

САЩ са предизвестили Русия да не разполага в Космоса нови нуклеарни оръжия, способни да извадят от строя огромен брой спътници. Това оповестява The Wall Street Journal, като се базира на свои източници.

Служителите на американското държавно управление, поискали анонимност, са декларирали, че слагането на нуклеарни оръжия в Космоса би нарушило Договора за Космоса и би заплашило ползите на националната сигурност на Съединени американски щати.

Представители на Съединени американски щати също са се обърнали към Китай, Индия, страните от Г-7 и други близки съдружници, които имат ползи в Космоса и информационните канали с Москва.

" Това е част от дипломатическа акция, която администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън организира, с цел да предотврати опасността ", са показали източниците на WSJ, представен от " Фокус ".

Според изданието в един от каналите са взели участие съветникът по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джейк Съливан и съветникът на съветския президент Юрий Ушаков.

Според източниците на амриканското издание, Съливан и Ушаков са общували няколко пъти след съветската инвазия в Украйна, когато администрацията на Съединени американски щати се е пробвала да предизвести Москва против потреблението на нуклеарни или други оръжия за всеобщо заличаване.

Освен това шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се е свързал с шефа на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин предходната седмица, са декларирали американските чиновници.

Служител на Съвета за национална сигурност на Белия дом е удостоверил, че Съединени американски щати са се заели с Русия по отношение на антисателитни оръжия, само че е отказал да даде детайлности.

Служители на Белия дом също обмислят разсекретяване и обявяване на спомагателни аспекти от това, което се знае за антисателитните оръжия, с цел да възпират Кремъл и да успокоят американската общност.

Но решавайки дали да разкрият повече информация, те също рискуват да разсекретят източниците и методите за събиране на разследваща информация.

Съединените щати публично осведомиха Конгреса и съдружниците в Европа за нови разследващи данни, свързани с съветския нуклеарен капацитет, който може да съставлява интернационална опасност. По-късно източници са декларирали, че предизвестието се отнася до капацитета на Русия в Космоса и спътниците.

CNN, базирайки се на източници, заяви, че Русия създава нуклеарно галактическо оръжие, способно да сътвори енергийна вълна и да дезактивира забележителен брой спътници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР