САЩ са предложили на Словакия 12 нови хеликоптера Bell AH-1Z

...
САЩ са предложили на Словакия 12 нови хеликоптера Bell AH-1Z
Коментари Харесай

Радев, чети: САЩ щедро наградиха с хеликоптери Bell Viper Словакия за съветските МиГ-29, които даде на Украйна

САЩ са предложили на Словакия 12 нови хеликоптера Bell AH-1Z Viper с доста огромна отстъпка. Суперофертата е директен резултат от готовността на Братислава да трансферира остарелите си изтребители МиГ-29 на Украйна.
 
Словашкият министър на защитата Ярослав Наги написа във Facebook, че договорката със Съединени американски щати включва елементи, образование и повече от 500 ракети AGM-114 Hellfire II. По думите му като част от договорката Братислава ще заплати 340 млн. $ за интервал от три до четири години за пакет на стойност над 1 милиарда $.
 
Останалата част ще бъде покрита по програмата на Съединени американски щати за задгранично военно финансиране. " Тази оферта е доста преференциална и ще усили доста отбранителните качества на Словашката република. Сега не разполагаме с бойни хеликоптери, тъй че това ще бъде напълно нова бойна дарба ", написа в обществената мрежа словашкият министър на защитата.
 
В същото време той уточни, че след прехвърлянето на МиГ-овете и част от системата за противовъздушна защита " Куб " съглашението ще бъде утвърдено на държавно равнище.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР