САЩ са изразходили 96 процента от финансовите средства, отделени от

...
САЩ са изразходили 96 процента от финансовите средства, отделени от
Коментари Харесай

Белият дом: Парите за Украйна са почти изразходени

Съединени американски щати са изразходили 96 % от финансовите средства, отделени от тях за Украйна, заяви представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен от Ройтерс.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е изразходвала съвсем всички средства, оторизирани от Конгреса за Украйна, заяви представителят на Белия дом Джон Кърби.

" Грубо казано, общата сума, обезпечена за Украйна от началото на войната, е над 60 милиарда $. Не единствено за защита, само че и за икономическа, финансова и филантропична помощ. Изразходвахме към 96 %, а от фондовете за защита - повече от 90 %. Фронтът в Донбас и Запорожието остава деен с боеве по цялото му продължение. Фокусът ни е да продължим да оказваме помощ на украинците, с цел да се възползват най-добре, преди времето да се промени изцяло и да затрудни по-нататъшното нахлуване. Вярваме, че те могат да отвоюват територията си. Били са подценявани нееднократно още от началото на този спор ", сподели Кърби.

Президентът Байдън насочи към Конгреса искане за нови средства за украинската войска още през август. Инициативата обаче беше блокирана от републиканците.

Инфо: БНР

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР