САЩ са дарили и доставили повече от 110 милиона дози

...
САЩ са дарили и доставили повече от 110 милиона дози
Коментари Харесай

САЩ са изпратили 110 милиона дози ваксини срещу Covid-19 на 60 държави

САЩ са дарили и доставили повече от 110 милиона дози ваксини против Covid-19 на над 60 страни, от Афганистан до Замбия, разгласи Белият дом.

Новината идва на фона на растеж на инфекциите в Съединени американски щати, дължащ се на мощно заразния вид " Делта " на вируса. Това принуди американските здравни управляващи предходната седмица да предлагат на хората, които са изцяло имунизирани, да възобновят носенето на маски на публични места на закрито, осведоми Българска телеграфна агенция.

Байдън даде обещание, че Съединени американски щати ще станат " имунизационен боеприпас " на планетата. Макар и доста количество, 110-те милиона дози, които Съединени американски щати подариха най-много посредством световната имунизационна стратегия КОВАКС, са парченце от количеството, от което светът има потребност.

Белият дом уточни през днешния ден в изказване, че в края на месеца Съединени американски щати ще стартират да изпращат 500 000 дози от имунизацията на " Пфайзер/Бионтех ", които са дали обещание на 100 страни с ниски приходи до юни 2022 година

Дарените 110 милиона дози ваксини са от непотребните ресурси на Съединени американски щати, насъбрани откакто темпът на имунизациите в страната се забави на фона на всеобщия песимизъм към имунизациите измежду американците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР