САЩ разкриха лицемерието си, като обявиха забрана за руския петрол,

...
САЩ разкриха лицемерието си, като обявиха забрана за руския петрол,
Коментари Харесай

Забраната на петрола разкрива лицемерието на САЩ: Москва

САЩ разкриха " лицемерието си ", като оповестиха възбрана за съветския нефт, само че в същото време не престават да го купуват в огромни количества, съобщи Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума на Русия.

В началото на март Съединени американски щати ограничиха целия импорт на съветски недопечен нефт, някои петролни артикули, полутечен природен газ и въглища като част от глобите, наложени на Москва поради спора в Украйна.

" Руският нефт повече няма да бъде одобряван в американските пристанища ", даде обещание тогава президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. Но изказването не беше подкрепено с дейности, уточни Володин в обява в Telegram в сряда.

 

Данните на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати сочат, че " доставките на нефт от Русия са се нараснали съвсем двойно през март спрямо февруари - надлежно от 2,325 на 4,218 млн. барела ", написа ръководителят на Народното събрание.

 

 

Въпреки оповестената възбрана " страната ни се изкачи от девето на шесто място в класацията на най-големите снабдители на нефт за Съединени американски щати ", добави той.

Фактът, че в това време Вашингтон е оказвал напън върху Европейски Съюз да се откаже от съветския нефт и е съумял да го направи, е " явен знак за двойни стандарти ", сподели Володин.

" Нека в този момент европейските политици и бюрократи да обяснят на своите жители за какво би трябвало да толерират " повишаването на Байдън ", " написа той.

Този коментар беше по отношение на опитите на Джо Байдън да свърже високата инфлация, покачващите се цени на газа и храните с съветската атака в Украйна, като ги назова " повишаването на Путин ".

След седмици на диспути, в края на май Европейски Съюз се съгласи на шести кръг от наказания против Москва, които наред с другото включват и възбрана за импорт на съветски нефт. Блокът реши да спре 75% от вноса неотложно, а 90% - до края на годината.

 

Миналата седмица Байдън допусна, че Съединени американски щати даже биха могли да се опитат да купуват съветски нефт, откакто европейското ембарго евентуално ще понижи цената му.

" Обмисля се какво може да се направи, с цел да се закупи нефт, само че на лимитирана цена ", сподели президентът на Съединени американски щати на въпрос по какъв начин счита да се оправи с рекордните цени на горивата. " Руснаците ще имат голяма потребност да я продадат и тя ще бъде продадена на доста по-ниска цена от тази, която пазарът генерира сега ", изясни той, съобщи Bloomberg.

 

 

Русия обаче се усъмни в проекта на Байдън, като представителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че страната няма да продава петрола си без облага. " Търсенето може да спадне на едно място и да се увеличи на друго. Веригите за доставки ще се преориентират, защото страните търсят най-хубавите условия за търговия ", сподели Песков.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР