САЩ просто няма да толерират повече турската инвазия в Сирия.

...
САЩ просто няма да толерират повече турската инвазия в Сирия.
Коментари Харесай

Лутането на Тръмп в Сирия: Първо "зелена светлина" за турската офанзива, после санкции

" Съединени американски щати просто няма да толерират повече турската инвазия в Сирия. Призоваваме Турция да се отдръпне, да приключи насилието и да седне на масата за договаряния. " Това съобщи американският вицепрезидент Майк Пенс в понеделник вечер. Отговорът пристигна от турския президент Реджеп Тайип Ердоган: " Решени сме да продължим с интервенцията до края, без да обръщаме внимание на заканите. Битката ни ще продължи до постигането на цялостна победа. "

Вашингтон продължава с непоследователната политика по отношение на офанзивата на Анкара в Сирия. След като първо на процедура даде зелена светлина за офанзивата, като подреди евакуиране на американските сили от региона, в този момент президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е настоял за прекъсване на огъня в диалог с Ердоган. Нещо повече – той разгласи налагането на наказания против Турция, както и проекти за въвеждането на мита върху стоманата. Също по този начин бяха замразени договарянията за комерсиална договорка на стойност 100 милиарда $.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Вашингтон подхваща дейности против турските министерства на защитата и на енергетиката, както и против министрите на защитата, енергетиката и вътрешните работи. Замразяват се техни активи в Съединени американски щати и се не разрешават транзакции с тях, включващи американската финансова система.

Тези ограничения обаче бяха разказани като прекомерно малко, прекомерно късно от демократите в Конгреса. " Това съобщение на пакет от наказания против Анкара не съумява да предотврати филантропичното злополучие ", разяснява ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Разпадащата се тактика на Съединени американски щати

Турция се е прицелила в кюрдските сили, които са главен детайл от Сирийските демократични сили и бяха основен съдружник на Съединени американски щати в битката против джихадистите от ИДИЛ. Затова и кюрдите нарекоха изтеглянето на Съединени американски щати изменничество.

В понеделник подкрепяната от Русия сирийска войска означи прогрес на терен след американското решение за евакуиране и навлезе в територията, следена от кюрдските сили южно от турската граница. Кюрдите оповестиха, че са сключили съглашение с държавните войски, с цел да противостоят на офанзивите на Анкара. Напредъкът на сирийската войска е победа за президента Башар но Асад и за съдружника му Москва. Това им дава стратегическо преимущество, само че нараства и заплахата да се изправят против турските сили по протежението на новооформилата се фронтова линия от стотици километри, написа Reuters.

Разгръщането на сирийските държавни сили демонстрира какъв брой бързо се разпада тактиката, която Съединени американски щати преследваха в Сирия през последните пет години. В неделя Вашингтон разгласи, че изтегля последните останали военни от региона, които осигуряваха въздушна поддръжка, помощ на терен и образование за сирийските кюрди против ИДИЛ. Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл изрази паника по отношение на изтеглянето: " Това ще сътвори по-широк вакуум в Сирия, който ще бъде употребен от Русия и Иран с пагубен резултат за стратегическите ползи на Съединени американски щати. "

Анкара и Москва не желаят конфликт

Американското евакуиране оставя Турция, Русия и Иран като неоспоримите задгранични играчи в Сирия. Както Анкара, по този начин и Москва показват, че ще създадат всичко допустимо, с цел да избегнат конфликт в страната, въпреки че в този момент се оформя нова фронтова линия сред тях.

Говорителят на Кремъл изрично отхвърля спекулациите, че Русия ще се конфронтира непосредствено с Турция. " Дори не желаеме да мислим за подобен сюжет ", споделя той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР