САЩ призоваха семействата на своите държавни служители в Беларус да

...
САЩ призоваха семействата на своите държавни служители в Беларус да
Коментари Харесай

САЩ призова своите държавни служители да напуснат Беларус

Съединени американски щати приканиха фамилиите на своите държавни чиновници в Беларус да изоставен страната, заяви Държавният департамент в понеделник - 31 януари, защото страховете от съветска инвазия в прилежаща Украйна нарастват.

Заповедта пристигна часове откакто Вашингтон и Москва се сблъскаха за Украйна в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и откакто Вашингтон заплаши да наложи наказания на богатите съветски олигарси, в случай че някогашната руска страна бъде нападната.

Съединени американски щати също упрекнаха Русия, че възнамерява да усили военното си наличие на територията на своя съдружник Беларус до 30 000 души в границите на седмици. Държавният департамент " разпореди заминаването на членове на фамилиите на чиновници на държавното управление на Съединени американски щати " от Беларус, се споделя в известие за пътешестване, издадено в понеделник.

Той също по този начин предизвести американците да не пътуват до Беларус „ заради случайното използване на законите, риска от задържане и необикновеното и обвързвано със скупчването на съветски военни по границата на Беларус с Украйна “.
Русия изпрати нов писмен отговор до Съединени американски щати по отношение на Украйна
Съединените щати получиха нов писмен отговор от Русия на своето писмо от предходната седмица по отношение на рецесията в Украйна, която заплашва да...
Прочети повече
Русия е събрала повече от 100 000 бойци по границите си с Украйна, предизвиквайки повишаване на напрежението с интензивните старания на съдружниците от НАТО за въздържане на инвазия.

Според Съединени американски щати Москва също към този момент е трансферирала към 5 000 бойци в Беларус.

„ Видяхме доказателства, че Русия има намерение да разшири това наличие до повече от 30 000 бойци покрай границата с Беларус “ с Украйна до началото на февруари, сподели посланикът на Съединени американски щати Линда Томас-Грийнфийлд пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в понеделник, отбелязвайки, че силите ще бъдат на „ по-малко от два часа северно от Киев “. Но съветският й сътрудник Василий Небенза отхвърли обвиняванията и сподели, че Вашингтон е " в нервност ", свиквайки съвещанието на Съвета за Украйна, извършено в понеделник.

Той сподели, че никой съветски чиновник не е заплашвал да нахлуе в някогашната руска република и че мозъците на украинците са " промити " от " русофобията " на Запада. И сподели, че войските в Беларус са били там за взаимни учения, написа БГНЕС

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР