САЩ приветстваха вчерашното решение на Европейския съюз да започне преговори

...
САЩ приветстваха вчерашното решение на Европейския съюз да започне преговори
Коментари Харесай

САЩ приветстват преговорите с Киев за ЕС

САЩ приветстваха вчерашното решение на Европейския съюз да стартира договаряния за участие на Украйна и Молдова, се споделя в изказване на Държавния департамент, съобщи Ройтерс.

Вашингтон също по този начин приветства решението на Европейски Съюз да даде на Грузия статут на претендент за участие в Европейски Съюз и да стартира договаряния за участие с Босна и Херцеговина, се споделя в известието.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи във видеообръщение към европейските водачи, че през днешния ден „ решимостта ще бъде или в Брюксел, или в Москва “ и им подсети за към този момент обещаното решение.

Киев чака още 50 милиарда евро помощ за страната и предоставяне на зелена светлина за договаряния за присъединение към Европейски Съюз.

Зеленски акцентира, че това решение не е поради потребностите на политиците, а на хората – на тези, които се бият в Украйна и на тези в Европа, които, по думите му, „ имат вяра, че Европа може да избегне завръщането в старите времена на безкрайни безплодни различия сред столиците “.

„ Преди 10 години хората в Украйна се подвигнаха под знамената на Европейски Съюз. Днес желая единствено едно – да не предавате хората и вярата им в Европа “, съобщи Зеленски пред европейските ръководители.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР