САЩ препоръчаха американците да преосмислят пътуванията до Китай заради произвол

...
САЩ препоръчаха американците да преосмислят пътуванията до Китай заради произвол
Коментари Харесай

САЩ с нови препоръки: Американците да преосмислят пътуванията до Китай

САЩ предложиха американците да премислят пътуванията до Китай поради произвол на правоприлагащите органи, забрани за овакантяване на страната и риск от незаслужено наложени санкции , съобщи Асошиейтед прес.

Не бяха представени съответни случаи, само че рекомендацията бе оповестена, откакто през май 78-годишен американски жител бе наказан на пожизнен затвор поради обвиняване в шпионаж .

Неотдавна Китай одобри и широкообхватен закон за контрашпионажа, който провокира ужас в задграничната бизнес общественост и докара до обиски на офиси, както и закон за санкциониране на задгранични критици.

" Правителството на Китайската национална република ползва случайно локални закони, в това число издава забрани за овакантяване на страната на жителите на Съединени американски щати и на други страни, без да разрешава обективен и транспарантен развой ", написа в документа.

В него се споделя също, че китайските управляващи " наподобява разполагат с необятна независимост на деяние да смятат необятен кръг документи, информация, статистически данни или материали за държавна загадка и да задържат и преследват непознати жители за хипотетичен шпионаж ".

Съединени американски щати и преди са издавали сходни рекомендации, само че в последните години те значително бяха свързани с предизвестия за заплахите поради затворените граници на Китай по време на пандемията от коронавирус.

Китай реагира яростно на напъните на Съединени американски щати да подкопаят неговата властническа система, ръководена от Комунистическата партия. Страната издава свои лични рекомендации за пътешестване в Съединени американски щати, в които предизвестява за заплахата от закононарушения, дискриминация, ориентирана към азиатците и високата цена на незабавната здравна помощ.

Предупрежденията идват в миг, когато връзките сред Съединени американски щати и Китай са в най-ниската си точка от години насам във връзка с търговията, технологиите, въпроса за Тайван и правата на индивида, макар че страните подхващат някои стъпки за възстановяване на връзките между тях.

Освен това администрацията е подложена на напън от двете партии да заеме твърда позиция във връзка с Китай, което я прави един от дребното въпроси, по които множеството демократи и републиканци са съгласни едни с други.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР