САЩ прекратиха срещата между държавния секретар Антони Блинкен и руския

...
САЩ прекратиха срещата между държавния секретар Антони Блинкен и руския
Коментари Харесай

Блинкен отказа да се среща с Лавров

Съединени американски щати прекратиха срещата сред държавния секретар Антони Блинкен и съветския му сътрудник Сергей Лавров, планувана за четвъртък в Женева, базирайки се на това, което съгласно тях е съветска „ инвазия “ в Украйна посредством признание на два размирен района.

„ Сега, когато виждаме, че нашествието стартира и Русия ясно даде безапелационен отвод от дипломация, няма смисъл да продължаваме с тази среща в този миг “, сподели Блинкен във вторник на взаимна конференция с украинския си сътрудник Дмитрий Кулеба.

Русия предложи срещата Лавров-Блинкен предходната сряда, а Съединени американски щати я одобриха в петък, като в този миг бяха избрани часът и датата. Държавният департамент обаче обуслови приемането им като зависещо от това Москва да не „ нахлува “ в Украйна – нещо, което Съединени американски щати споделят, че се е случило.

Руският президент Владимир Путин призна в понеделник отделилите се украински райони Донецк и Луганск за самостоятелни републики, като упрекна Киев, че отхвърля да извърши уговорките си по споразуменията от Минск, по-специално даването на автономност на двата района.

Докато съветският законодател позволи потреблението на войски, Путин не удостовери дали съветски сили към този момент са били ситуирани в републиките.

Донецк и Луганск оповестиха самостоятелност през 2014 година, откакто подкрепяните от Съединени американски щати националисти смъкнаха демократично определеното държавно управление в Киев в така наречен гражданска война на Майдана. Първоначално Москва отхвърли да признае настояването им за признание, като настоя, че спорът е вътрешен украински въпрос. Русия взе участие във формата на „ Нормандската четворка “, с цел да посредничи в рецесията дружно с Франция и Германия.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР