САЩ предпочитат ядреният въпрос да Бъда решен с Иран по

...
САЩ предпочитат ядреният въпрос да Бъда решен с Иран по
Коментари Харесай

Блинкън допуска, че САЩ може да се намесят със сила в Иран, за да не допуснат да придобие ядрено оръжие

САЩ избират нуклеарният въпрос да Бъда решен с Иран по дипломатически път, само че са подготвени за всевъзможни стъпки. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в изявление за канала Al Arabiya, чийто текст е оповестен на уеб страницата на Държавния департамент.

По думите му, Иран е направил невероятно връщането към предходните условия по нуклеарната договорка, която ограничаваше създаването на атомна бомба в подмяна на прекъсване на интернационалните наказания, които бяха наложени на Техеран. Същевременно Съединени американски щати акцентират репресиите на режима против иранския народ, както и поддръжката на Иран за Русия във войната й против Украйна.

" Продължаваме да считаме, че най-ефективният метод да се оправим с безпокойството на интернационалната общественост по отношение на нуклеарната стратегия на Иран е дипломацията. Дипломацията постоянно е на масата. Но президентът Байдън също сподели ясно, че сме изпълнени с увереност да не допуснем Иран да придобие нуклеарно оръжие и че всички разновидности остават на масата на договарянията, с цел да не се случи това. " – съобщи Блинкън.

На въпроса дали това включва и боен вид, Блинкън дава отговор: „ Всичко е на масата “.

На 29 януари Блинкън стартира в Кайро тридневна аудиенция в Близкия изток. Той ще посети също Израел и Западния бряг, припомня Гордон.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР