САЩ предоставиха на обявилия се за временен президент Хуан Гуайдо

...
САЩ предоставиха на обявилия се за временен президент Хуан Гуайдо
Коментари Харесай

САЩ дадоха на Гуайдо достъп до част от сметките на Венецуела

Съединени американски щати предоставиха на обявилия се за краткотраен президент Хуан Гуайдо достъп до част от активите на Венецуела, които се държат от Банката на Федералния запас на Ню Йорк или от която и да е обезпечена от Съединени американски щати банка, разгласи Държавният департамент.
 Кремъл: Военна интервенция на трети страни във Венецуела е неприемлива  Мадуро е подготвен на разговор с опозицията във Венецуела
Разрешението е обещано в петък и визира сметки на държавното управление или на централната банка на Венецуела.

Според представителя Робърт Паладино това ще разреши на " законното държавно управление на Венецуела да опази активите, с цел да се употребяват за народа ".

Държавният департамент прикани и другите държавни управления да признаят Гуайдо за краткотраен президент и да подхващат такива ограничения за опазване на " наследството на Венецуела от по-нататъшни обири от корумпирания режим на Николас Мадуро ".

Съединени американски щати наложиха санкции в понеделник на венецуелския държавен петролен монополист PDVSA и американското ѝ отделение Citgo Petroleum, с цел да понижат финансирането на Мадуро посредством доходи от експорт за Съединени американски щати. Санкциите не не разрешават на американския бизнес да купува венецуелски нефт, само че приходите от тези продажби ще отиват в " блокирани сметки ", което ще стане съображение компанията да спре да търгува с главния си клиент.

Остават няколко дни от ултиматума, който няколко европейски страни насочиха на Мадуро. В събота те оповестиха, че той има 8 дни, с цел да извика нови избори. Ако това не се случи, те ще признаят опозиционера Хуан Гуайдо за краткотраен президент. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР