САЩ поздравяват България за решението да купи 8 бойни самолета

...
САЩ поздравяват България за решението да купи 8 бойни самолета
Коментари Харесай

САЩ поздравяват България за покупката на F-16

САЩ поздравяват България за решението да купи 8 бойни самолета F-16. Това се споделя в публична позиция на уеб страницата на Държавния департамент.

„ Поздравяваме премиера Бойко Борисов и българското държавно управление за тяхната решителност да модернизират своята войска, посредством покупката на тези доста способни, оперативно съвместими с НАТО самолети ", се споделя в известието, представено от bTV.

Сделката за изтребителите F-16 е обнародвана в Държавен вестник

От държавния департамент правят оценка високо основната роля, която Конгресът на Съединените щати е изиграл за реализиране на договорката, дружно с координираните старания на американското държавно управление и потреблението на задгранично военно финансиране за част от тази облага.

„ Съединените щати приветстват решението на българското държавно управление за поръчката на 8 многоцелеви изтребители F-16, муниции и обвързвано с тях съоръжение ”.

„ Поздравяваме премиера Бойко Борисов и българското държавно управление за тяхната решителност да модернизират своята войска, посредством покупката на тези доста способни, оперативно съвместими с НАТО самолети ”.

 „ Очакваме с неспокойствие да работим с България по този план и да засилим дълготрайното си стратегическо партньорство ”.

„ Ние също по този начин оценяваме главната роля, която Конгресът на Съединените щати изигра в поддръжка на потреблението на задгранично военно финансиране за част от тази облага, и координираните старания на американск
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР