САЩ повдигнаха обвинение на бивш директор на боливийската служба за

...
САЩ повдигнаха обвинение на бивш директор на боливийската служба за
Коментари Харесай

Бивш директор на боливийската служба за борба с наркотици планирал да внася кокаин в САЩ

САЩ повдигнаха обвиняване на някогашен шеф на боливийската работа за битка с трафика на опиати, че е възнамерявал да внася кокаин на тяхна територия.

Петдесет и седем годишният Максимилиано Давила, който ръководеше упоменатата работа през 2019 година, по време на ръководството на някогашния президент Ево Моралес, си е сътрудничил с кокаинови лаборатории в Боливия и е възнамерявал да внесе над хиляда кг кокаин в Ню Йорк, обявиха федерални прокурори в Манхатън.

Предполага се, че стоката би могла да се пласира на улицата минимум за 200 милиона $, излиза наяве от данни на американската работа за битка с опиатите.

Давила е помагал на наркотрафиканти да си подсигуряват достъп до боливийски летища, с цел да транспортират кокаина.

Повдигнато му е обвиняване в скрит план за импорт на кокаин и скрит план за сдобиване с автомати, се споделя в обвинителен акт от септември 2020 година, който бе изработен през днешния ден публично притежание.

Вашингтон разгласява през септември отчет, в който се споделя, че през последната година Боливия и Венецуела не са взели ограничения, с цел да изпълнят отговорностите си според интернационалните съглашения за битка с трафика на опиати.

Правителството на настоящия боливийски президент Луис Арсе отхвърли отчета и съобщи, че се бори с незаконните организации и че е изкоренило хиляди акри кока, която е съществена суровина при производството на кокаин.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР