САЩ получават все по-малко информация от своите осведомители в Москва.

...
САЩ получават все по-малко информация от своите осведомители в Москва.
Коментари Харесай

New York Times: Американските шпиони в Москва притихнаха, дали са живи още?!

Съединени американски щати получават все по-малко информация от своите осведомители в Москва. Причината за това е ефикасната работа на съветското разузнаване, написа New York Times.

По данни на вестника, доста от информаторите на Централно разузнавателно управление на САЩ и други шпионски организации на Съединени американски щати са " притихнали " през последните две години.

" Източниците на вестника не имат вяра към този момент, че информаторите може да са били разкрити, хванати или убити ", се показва в публикацията. Отбелязва се още, че осведомителите " са минали в конспиративност поради агресивното контраразузнаване на Москва ".

Според информацията, с която разполага вестникът, тези проблеми може да бъдат свързани с изгонването на американските разузнавачи от РФ.

В публикацията се показва още, че поради дефицита на данни разследващите служби на Съединени американски щати не са в положение " да посочат съответните планове " на Москва в подтекста на междинните избори в Съединени американски щати.

От Централно разузнавателно управление на САЩ са отказали да разясняват за изданието информацията за " мълчанието " на осведомителите на Съединени американски щати в Русия

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР