САЩ подкрепят Северна Македония за членство в Европейския съюз. Това

...
САЩ подкрепят Северна Македония за членство в Европейския съюз. Това
Коментари Харесай

САЩ подкрепят Северна Македония за ЕС

Съединени американски щати поддържат Северна Македония за участие в Европейския съюз.

Това бе доказано по време на вчерашната среща на външния министър на Северна Македония Никола Димитров със специфичния представител на държавния секретар на Съединени американски щати за Западните Балкани Матю Палмър, предадоха международните осведомителни организации.

Димитров и Палмър обмениха отзиви по отношение на двустранните връзки, характеризирани като другарски и извънредно твърди .

Интеграцията на Македония в НАТО и Европейски Съюз, промените, както и обстановката в района също бяха част от диалозите.
 Помпео приветства приемането на Северна Македония в НАТО
Помпео приветства приемането на Северна Македония в НАТО

По-рано Американският сенат гласоподава за присъединението

Неотдавнашното посещаване на държавния секретар Майк Помпео беше оценено като в допълнение удостоверение на стратегическото партньорство, взаимния интерес от продължение на политическия разговор и по-нататъшното поощряване на цялостното съдействие.

Припомняме, че Помпео приветства приемането на Северна Македония в НАТО.

Министър Димитров благодари за непрекъснатата поддръжка от страна на Съединените щати както на двустранно, по този начин и за реализиране на дългогодишните желания на Северна Македония за пълноправно участие в НАТО и Европейския съюз. В този подтекст той благодари за скорошното одобрение на Протокола за присъединение на Северна Македония към НАТО от Сената на Съединени американски щати.
 Сенатът на Съединени американски щати поддържа приемането на Северна Македония в НАТО
Сенатът на Съединени американски щати поддържа приемането на Северна Македония в НАТО

Протоколът за присъединение беше утвърден с 92 гласа…

" Ратификацията безспорно значи стъпка по-близо до пълноправно участие, способства за реализиране на дълготрайна непоклатимост и разцвет за страната и района и усилване на трансатлантическите връзки ", сподели Димитров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР