САЩ подготвиха пакет от санкции срещу председателя на борда на

...
САЩ подготвиха пакет от санкции срещу председателя на борда на
Коментари Харесай

“Путин ще реагира агресивно”: САЩ отлагат санкциите срещу Алина Кабаева 

САЩ приготвиха пакет от наказания против ръководителя на борда на шефовете на Националната медийна група Алина Кабаева, само че към този момент отложиха използването му, заяви уеб сайтът на The Wall Street Journal.

В обявата се показва и една от аргументите за това – страхът, че съветският президент Владимир Путин може да “реагира агресивно”.

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева е спрягана за партньорка на президента Путин, от който има най-малко три деца.

Източници на WSJ от Министерство на финансите на Съединени американски щати настояват, че налагането на наказания против Кабаева може да докара до „ спомагателна ескалация на напрежението сред Русия и Съединени американски щати “.

Изданието показва, че Кабаева може да играе значима роля “в укриването на персоналното благосъстояние на Путин зад граница”.

„ Продължаваме да проучваме по кое време да въведем тези наказания за оптимален резултат “, разяснява един от източниците на WSJ.

В неделя някогашната съветска гимнастичка Алина Кабаева се появи пред медиите в Москва седмици след началото на войната в Украйна. За нея се смяташе, че се живее в Швейцария.

Кабаева направи усещане с това, че носи венчална халка на пръста си и панделка с така наречен Георгиевска лента върху роклята си – знак на съветската войска.

Руските медии обръщат внимание и на това, че лицето на някогашната олимпийска шампионка наподобява е минало през козметична интервенция поради извънредно изразените й скули и повдигнати вежди.

Кабаева взе участие в организацията на фестивала “Алина”, който се организира за първи път от експлоадирането на пандемията.

От 2001 година тя е член на висшия съвет на “Единна Русия” – малко откакто триумфите на спортната й кариера са помрачени от скандал с позитивна допинг проба, а Владимир Путин взема решение да се срещне с нея.

През 2007 година е член на Държавната дума до 2014 година Този интервал съответствува и с първите медийни изявления в Русия, че сред нея и Путин е зародила по-специална непосредственост. През 2013 година съветският президент публично се разведе с първата си брачна половинка Людмила.

Краят на политическата кариера на Алина Кабаева е и моментът, в който тя става ръководител на Съвета на шефовете на “Националната медийна група” – компанията, учредена от олигарха Алексей Мордашов, има 29% от акциите на съветския “Първи канал” и е огромен вложител в медийния пазар на страната.

Разследване на екипа на Алексей Навални демонстрира, че през 2009 година сестрата на Кабаева Лейсан получава “подарък” под формата на право за прилагане на апартамент от над 200 кв.м. в Москва от така наречен “брокер на приятелите на Путин” Григорий Баевский.

Бабата на Кабаева Анна Зацепилина също се снабдява с имение, трансферирано от Баевский. Двете жилища се правят оценка на стотици милиони рубли. Възрастната жена е фиктивен адресат на още два огромни недвижими парцела – един от които е трансфериран от олигарха Генадий Тимченко в Санкт Петербург.

Според Фонда за битка с корупцията – фамилията на Кабаева има парцели за над 2 милиарда рубли, като всички жилища са получени от близки на Путин предприемачи.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР