САЩ планират да въведат санкции срещу Русия заради отношението към

САЩ планират да въведат санкции срещу Русия заради отношението към ...

САЩ удрят Русия със санкции


САЩ планират да въведат санкции срещу Русия заради отношението към опозиционния лидер Алексей Навални, съобщи в понеделник CNN. Според информацията двама служители от администрацията на Белия дом са заявили, че мерките ще бъдат наложени в координация с Европейския съюз, който също подготвя собствен набор от санкции, предаде БНР.

Източниците на CNN добавиха, че президентът Джо Байдън иска "да изпрати силно послание за правата на човека и важността да се действа заедно със съюзниците". Те също така заявиха, че американската администрация подготвя планове за "справяне с по-широк набор от предизвикателства, поставени от Русия през следващите седмици", включително изпълнителна заповед на президента на САЩ за санкциониране на "многократните нападения на Москва срещу американската демокрация и американския персонал".

По-рано "Хоризонт" съобщи, позовавайки се на дипломатически източници, че посланиците на страните членки от ЕС са договорили налагането на санкции на руски представители във връзка със случая "Навални".

Източник: fakti.bg