САЩ отново ще станат страна по Парижкото споразумение за климата

...
САЩ отново ще станат страна по Парижкото споразумение за климата
Коментари Харесай

Връщането на САЩ в Парижкото споразумение за климата отне само 30 дни

САЩ още веднъж ще станат страна по Парижкото съглашение за климата в петък след четиримесечно спиране, оповестява CNN. 

Американският президент Джо Байдън неведнъж е заявявал по време на предизборната си акция, че в случай че завоюва изборите, има намерение да върне страната към съглашението като една от първите стъпки в неговия мандат. Той приказва за това поспециално по време на ефирен спор през септември с тогавашния президент Доналд Тръмп. В същото време Байдън добави, че също по този начин възнамерява да подтиква развиването на различни енергийни източници и да трансферира автомобилния парк на федералните департаменти към електрически транспортни средства, отбелязва изданието, представено от Агенция " Фокус ".

Веднага след встъпването в служба на 20 януари 46-ият президент на Съединени американски щати подписа декрет за присъединението на страната към съглашението. Процесът на връщане към Парижкото съглашение лиши единствено 30 дни, до момента в който отдръпването от него лиши няколко години. 

В деня, в който Съединени американски щати още веднъж се причислят към контракта, генералният секретар на Организация на обединените нации ще приказва онлайн със специфичния делегат на президента на Съединени американски щати по въпросите на климата Джон Кери за това по какъв начин Вашингтон може да помогне и за опазването на околната среда. С идването на Байдън на президентския пост тази тематика получи изключително значение в Белия дом. 

Особена новост на въпроса за битка с отделянето на парникови газове придава и времето, което американците виждат от прозорците си - снежните стихии и студеното време засегнаха съвсем половината от Съединени американски щати тази седмица. В обичайно топлия Тексас температурите се задържаха под нулата в продължение на няколко дни, милиони хора останаха без електричество заради спиране на проводниците и повреди в електроцентралите.

Противниците на завръщането на Съединени американски щати към Парижкото съглашение настояват, че 30-годишните рекордни студове опровергават хипотезите за световното стопляне. Въпреки това, както означи в четвъртък генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, метеорологичните катаклизми, следени в Съединени американски щати и други страни по света, са единствено разследване от несъответствието в климатичната система на планетата вследствие на възходящите излъчвания на парникови газове. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР