САЩ осъждат терористичната атака срещу синагога в Израел, заяви заместник-говорителят

...
САЩ осъждат терористичната атака срещу синагога в Израел, заяви заместник-говорителят
Коментари Харесай

Вашингтон и Москва осъдиха терористичното нападение в Източен Йерусалим


Съединени американски щати осъждат терористичната офанзива против синагога в Израел, съобщи заместник-говорителят на Държавният департамент Ведант Пател, представен от Ройтерс. 

Той добави, че високопоставени американски представители са в контакт с израелските си сътрудници и че не чака да има промени в плануваната за идната седмица аудиенция на Антъни Блинкън в Израел. 

Заместник-председателят на съветския Съвет на федерацията (горната камара на парламента) Константин Косачев също изрази поддръжката на страната си за израелския народ и назова днешното нахлуване " изключително цинично и недопустимо в Международния ден за възпоменание на жертвите от Холокоста ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Пресцентърът на израелската полиция заяви в " Туитър ", че довечера е била открита пукотевица против синагога в Източен Йерусалим, при която съгласно предварителна информация са починали осем души. Нападението се преглежда като терористичен акт. 

Нападателят е премахнат. Той е бил деен член на радикалната формация " Бригади на мъчениците от Ал Акса ", показва ТАСС, като се базира на в. " Йедиот ахронот ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР