САЩ одобриха сделка за продажбата на Кувейт на усъвършенствани ракети.

...
САЩ одобриха сделка за продажбата на Кувейт на усъвършенствани ракети.
Коментари Харесай

САЩ одобриха сделка за продажба на ракети на Кувейт за милиарди долари

САЩ утвърдиха договорка за продажбата на Кувейт на усъвършенствани ракети. Сделката е на стойност от 3 милиарда $, съобщи Асошиейтед прес. Мотивът е, с цел да може дребната и богата на нефт страна от Залива да разполага с опция да се пази по-успешно.

Сделката по-конкретно включва продажба на 63 ракети " въздух-въздух " със междинен обхват, на 63 ракети " земя-въздух " с огромен обхват, на 63 тактически ракети, както и на радарни и информационни системи.

Държавният департамент осведоми през вчерашния ден Конгреса за договорката, която е подписана на фона на засилващото се напрежение в района на Близкия изток, за което мнозина настояват, че е резултат от активността на сили, които са в съюзнически връзки с Иран.

В изказване на Държавния департамент се напомня, че на територията на Кувейт има над 4000 американски военни и цивилни лица.

Американското държавно управление съобщи, че продажбата е в сходство с задачите на Съединени американски щати в областта на националната сигурност и на външната политика, и че в това време ще укрепи опциите на Кувейт да се отбранява.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР