САЩ обявиха конкретни стъпки за борба с принудителния труд във

...
Коментари Харесай

САЩ забраниха вноса на китайски суровини за слънчеви панели заради принудителния труд

САЩ оповестиха съответни стъпки за битка с насилствения труд във веригата за доставки на слънчеви панели в китайския район Синдзян, в това число възбрана за импорт от производител на силиций. Значителна част от полисилиция в света, който се употребява за изработката на слънчеви панели, идва от Синдзян. Вашингтон упреква Пекин в геноцид поради репресии против уйгури и други мюсюлмански малцинства от района, написа New York Times.

Съгласно една от неотдавна оповестените ограничения американските митници забрани вноса на силициеви артикули, създадени от Hoshine Silicon Industry Company, както и на артикули, създадени с тези артикули. Митническата организация " разполага с основателна информация, че Hoshine употребява насилствен труд, с цел да създава артикули на основата на силициев диоксид ", сподели вътрешният министър Алехандро Н. Майоркас.

Мерките се постановат в миг, когато администрацията на Байдън разгласи желанието си да разшири потреблението на слънчевата сила в Съединените щати, с цел да може да постигането климатичните си цели. Китай господства в международната верига за доставки на слънчева сила, произвеждайки доста количество материали и елементи за панелите. Прекратяването на достъпа до импорт на някой от тях ще направи задачата на Съединени американски щати по-трудна за осъществяване и по-скъпа.

" Нашите екологични цели няма да бъдат реализирани на гърба на жертвите на насилствения труд ", означи вътрешният министър.
Санкционираните
Министерството на търговията добави компанията Hoshine Silicon Industry (Shanshan) и четири други китайски сдружения към черния лист на търговията, който лимитира американските компании от това да изнасят артикули и технологии за тях.

Другите сдружения са Xinjiang Daqo New Energy Company, Xinjiang East Hope Company за цветни метали, Xinjiang GCL New Energy Material Technology Company и Xinjiang Production and Construction Corps.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР