САЩ обявиха, че няма да отлагат крайния срок, в който

...
САЩ обявиха, че няма да отлагат крайния срок, в който
Коментари Харесай

Хаос при пътуванията със самолет: САЩ запазват крайния срок за преоборудване на сензори за 5G

Съединени американски щати оповестиха, че няма да отсрочват крайния период , в който самолетните компании би трябвало да оборудват самолетите си с нови датчици , с цел да се оправят с вероятните разстройства на 5G , макар опасенията, че крайната дата може да докара до проблеми , свързани с организацията на полетите . Министърът на превоза Пийт Бутигиг съобщи през вчерашния ден, че самолетните компании са били известени, че крайният период 1 юли остава в действие.

Авиокомпаниите от своя страна предизвестиха, че няма да могат да спазят крайния период и евентуално ще бъдат принудени да приземят изключително някои самолети. Телекомуникационните компании към този момент отложиха въвеждането на 5G, с цел да дадат опция на самолетните компании да се приспособяват към новите разпореждания. В Съединени американски щати радиочестотите, които се употребяват за 5G, са в част от спектъра, прочут като C-Band.

Федералната авиационна администрация и авиационните компании към този момент показаха опасения , че безжичните 5G мрежи могат да повлияят на висотомерите на самолетите, които мерят височината на самолета над земята. Обсъждайки измененията с самолетните компании, през вчерашния ден Бутигиг ги е призовал да работят интензивно , с цел да модернизират самолетите си преди крайния период, съобщи осведомителна организация “Reuters ”.

Миналата година опасенията , свързани с 5G , доведоха до някои разстройства на американските летища . Ето за какво тогава огромните софтуерни компании, като Verizon и AT&T , се съгласиха да отсрочат внедряването на технологията 5G до 1 юли 2023 година, с цел да дадат на самолетните компании време да преоборудват височинните си самолети. Решението беше взето след няколко други предходни забавяния. Международната асоциация за въздушен превоз , комерсиална група, представляваща повече от 100 самолетни компании, които правят полети от и до Съединени американски щати, предизвести, че решението да не се удължава повече крайният период прави по-вероятни разстройствата през лятото.

Авиокомпаниите преди време оповестиха, че упорстват сигналите на 5G да бъдат изключени в диаметър „ почти две благи от пистите на летищата, както е несъмнено от Федералната авиационна администрация “ . В отговор на това софтуерните компании обявиха, че технологията е безвредна и упрекнаха авиационната промишленост в всяване на боязън и изкривяване на обстоятелствата .

В Европейски Съюз мрежите работят на по-ниски честоти от тези, които доставчиците в Съединени американски щати възнамеряват да употребяват, което понижава риска от разстройства. 5G устройствата могат да работят и с по-ниска мощ. Въпреки това някои страни към този момент са подхванали спомагателни ограничения за понижаване на вероятните опасности . Във Франция към летищата са обособени наречените „ буферни зони “ , в които сигналите на 5G са лимитирани, а антените би трябвало да са наклонени надолу, с цел да се предотвратят евентуални разстройства.

Органът за гражданска авиация на Обединеното кралство успокои, че досега няма доказани случаи, в които 5G разстройства да са довели до нередовност на системата на въздухоплавателното средство. Все отново, той акцентира, че другите национални тактики за мобилни телекомуникации значат, че някои страни са изложени на по-голяма опасност спрямо други.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР