САЩ обвини Русия и Сирия в ескалиране на насилието в

...
САЩ обвини Русия и Сирия в ескалиране на насилието в
Коментари Харесай

САЩ счита, че Русия и Сирия нарочно ескалират напрежението с бомбардировки в Идлиб

САЩ упрекна Русия и Сирия в ескалиране на насилието в следения от бунтовници сирийски град Идлиб, съобщи БГНЕС.
В сряда съветски изтребители нанесоха удари над града, което не се бе случвало от септември предходната година. Тогава бе подписано помирение сред Турция и Русия в района.
Сподели с твоите другари
Според английска неправителствена организация ударите са предизвикали гибелта на най-малко 13 цивилни, в това число 6 дребни деца. Информацията е на източници от Сирия.
Сподели с твоите другари
" Съединените щати следят със мощна разтревоженост експанзията в Идлиб и района, породена от дейностите на съветски и сирийски военни елементи, “ съобщи представителят на външното министерство Робърт Паладино. „ Макар Русия да твърди, че задачата са терористични позиции, дейностите на авиацията ѝ са предизвикали гибелта на десетки цивилни… Нападенията против цивилни обекти и инфраструктура би трябвало да бъдат прекъснати. “
Идлиб е последният по-голям бастион на терористични организации в Сирия. Градът е под контрола на някогашни бойци на " Ал Кайда ". По-рано този месец Турция и Русия оповестиха общи дейности в Мосул, северен Ирак. Не е известно дали двете страни имат сходни проекти и в Идлиб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР