САЩ обмислят“ да оттеглят наказателното преследване на основателя на WikiLeaks

...
САЩ обмислят“ да оттеглят наказателното преследване на основателя на WikiLeaks
Коментари Харесай

САЩ „обмислят“ да отменят наказателното преследване на Джулиан Асанж, казва Байдън

Съединени американски щати „ обмислят “ да отдръпват наказателното гонене на създателя на WikiLeaks Джулиан Асанж, след искане от австралийското държавно управление, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Асандж е изправен пред правосъдно гонене в Съединени американски щати за хипотетичен скрит план за приемане и откриване на информация за националната защита след публикуването на стотици хиляди изтекли документи, свързани с войните в Афганистан и Ирак.

Г-н Байдън отговори „ ние го обмисляме “, запитан за настояването от австралийското държавно управление от кореспонденти в Белия дом в сряда.

Идва един ден преди петата годишнина от задържането на 52-годишния в пандиза на фона на битката му против изгонването в Съединени американски щати.

В решение от януари 2021 година тогавашният областен арбитър Ванеса Барайцър сподели, че Асандж не би трябвало да бъде изпратено в Съединени американски щати, като се базира на действителен и „ тягостен “ риск от самоубийство, като в същото време се произнася против него по всички останали въпроси.

По-късно същата година управляващите на Съединени американски щати...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР