САЩ неофициално призовава Украйна да изрази готовност за мирни преговори

...
САЩ неофициално призовава Украйна да изрази готовност за мирни преговори
Коментари Харесай

САЩ призова Украйна да покаже готовност за преговори с Русия

САЩ импровизирано приканва Украйна да изрази подготвеност за мирни договаряния с Русия и да отдръпна условието си Владимир Путин да слезе от власт, оповестява " Вашингтон пост ", базирайки се на хора, осведомени с полемиките сред двете страни.

Според информацията апелът на Белия дом не цели да подтикне Киев към масата за договаряния. Според кабинета на президента Байдън това е метод ръководещите в Украйна да запазят поддръжката на други страни, които се притесняват, че е допустимо да подхранват войната още дълги години.

Разговорите показват какъв брой комплицирана е станала позицията на Съединени американски щати по въпроса - до момента в който обществено твърди, че е подготвена да застане зад президента Зеленски с големи суми " за толкоз дълго, колкото е належащо ", се пробва да откри решение на спора, който към този момент осем месеца нанася тежки удари върху международната стопанска система и провокира опасения за вероятно нуклеарна война.

Американските управляващи споделят оценката на украинските си сътрудници, че все още Путин не подхожда съществено към договарянията, само че и осъзнават, че обществената възбрана на Зеленски за полемики с съветския водач основава опасения в някои елементи от Европа, Африка и Латинска Америка, в които резултатите от военните дейности се усещат най-силно.

" Някои от нашите сътрудници са същински изтощени, " твърди публично лице от управата в Съединени американски щати, което приказва пред " Вашингтон пост " при изискване за анонимност.

По време посещаване в Киев в петък съветникът по национална сигурност на Белия дом Джейк Съливан сподели, че Съединени американски щати поддържа обективен и дълготраен мир за Украйна, само че ще продължи да стои зад атакуваната страни даже и да не се стигне до преустановяване на военните дейности.

Желанието за намиране на спокойно решение се ускорява на фона на триумфите на украинските сили. Нападнатата страна продължава да освобождава окупирани територии и да се доближава до региони, които са значими за Путин.

" Ако изискванията за договаряния се подобрят, не чакам американските управляващи да останат пасивни, " има вяра дипломатът Александър Вершбоу, някогашен дипломат в Русия. " В същото време украинците са тези, които се бият на фронта, тъй че би трябвало да внимаваме да не слагаме дейностите им под въпрос. "

В първите седмици от нашествието неколкократно се стигна до диалози за мир сред воюващите страни, само че откакто Путин анексира четири нови украински района, Зеленски издаде декрет, с който разгласи за невероятно да се договаря с сегашния съветски водач: " Ще преговаряме с новия президент, " сподели той във видео послание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР