САЩ не трябва да шантажира Германия във връзка със строителството

...
САЩ не трябва да шантажира Германия във връзка със строителството
Коментари Харесай

Немски депутат: САЩ не трябва да ни шантажират заради „Северен поток 2“


Съединени американски щати не би трябвало да шантажира Германия във връзка със строителството на „ Северен поток 2 “, това опонира на връзките сред суверенни страни, а всички несъгласия би трябвало да се вземат решение посредством разговор, както и въпросът за наказания против Русия, съобщи ръководителят на германо-руската група в немския Бундестаг Роби Шлунд, която дружно с негови сътрудници е на посещаване в Съединени американски щати, пишат съветските издания.

„ Надявам се, имайки поради ползите на Германия, държавното управление да н отстъпи (по въпроса за строителството на „ Северен поток 2 “). Тъй като не би трябвало суверенна страна да разрешава да бъде шантажирана. Необходим е разговор. Същото се отнася и за глобите. Германия би трябвало да има опция да обезпечи енергийната си сигурност посредством надеждни и конкурентни по цена източници. Това е пазар. Това е стопанска система. Ако държавното управление отстъпи, то ние ще се радваме да вземем присъединяване в идващото държавно управление на Германия “, е декларирал още той.

Съединени американски щати са срещу строителството на газопровода „ Северен поток 2 “, защото съгласно тях планът ще ускори въздействието на Русия върху политиката на европейските страни. Освен това Съединени американски щати изрично лобират за налагане на продажбата на американски LNG на европейския пазар. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп на 12 юни съобщи, че изследва въпроса за въвеждане на наказания против „ Северен поток 2 “, само че счита, че най-хубавият метод за опълчване на съветското въздействие в енергийния бранш на Европа е продажбата на LNG от Съединени американски щати за Европейски Съюз. Това несъмнено не попречи и за внасяне на законопроект в американския конгрес против този и други съветски газопроводи.

Проектът „ Северен поток 2 “ планува строителството на две тръби за транспорт на газ с потенциал от общо 55 милиарда куб м газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Предварителните проекти са за създаване до края на 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР